François Hollande, har rost specialstyrkernes hurtige indsats i lufthavnen for »deres vilje til at handle resolut og til at bekæmpe terrorisme, forsvare vores landsmænds sikkerhed og sikre beskyttelse af området«.
Foto: Kamil Zihnioglu/AP

François Hollande, har rost specialstyrkernes hurtige indsats i lufthavnen for »deres vilje til at handle resolut og til at bekæmpe terrorisme, forsvare vores landsmænds sikkerhed og sikre beskyttelse af området«.

Internationalt

Overblik: Sådan forløb hændelsen i Orly-lufthavnen i Paris

En mand er dræbt i den franske lufthavn Orly, efter han forsøgte at tage pistol fra soldat.

Internationalt

En mand blev lørdag morgen dræbt af politiet i lufthavnen Orly i Paris, efter at han havde taget et våben fra en soldat. Ingen andre er kommet til skade.

Her er et rids over tidsforløbet for de væsentligste begivenheder ved hændelsen:

06:50 stopper en politipatrulje en mand i bil ved en fartkontrol i det nordlige Paris. Han viser dem sit id og trækker efterfølgende en pistol og skyder mod de tre betjente. En af betjentene bliver såret.

09:40 det franske politi siger, at en mand er blevet skudt og dræbt, efter at han forsøgte at tage en pistol fra en soldat i lufthavnen Orly i Paris.

10:25 siger lufthavnsmyndigheden, at Orly lufthavn er ved at blive evakueret, og at alle fly bliver omdirigeret til andre lufthavne.

10:45 oplyser myndighederne, at omkring 3000 mennesker er evakueret fra Orly lufthavn.

11:10 siger den franske indenrigsminister Bruno Le Roux, at ingen andre er kommet til skade under hændelsen i Orly lufthavn.

11:25 bekræfter den franske indenrigsminister, at manden, der er skudt i lufthavnen, har forbindelse til en episode tidligere på morgenen, hvor en bil blev kapret.

11:50 bliver efterforskningen af angrebet på soldaten overtaget af franske antiterror-efterforskere.

12:10 melder den ansvarshavende for Paris' lufthavne, at gennemsøgningen af Orly lufthavn er gennemført.

12:25 siger den franske anklagemyndighed, at manden, der angreb soldaten, ikke var på listen over terrormistænkte i regeringens database.

13:00 meddeler anklagemyndigheden i Paris, at manden, der forsøgte at tage soldatens våben, var 39 år og kendt af politiet for tyveri og lovovertrædelser i forhold til narkotika.

13:20 roser Frankrigs præsident, François Hollande, specialstyrkernes hurtige indsats i lufthavnen for »deres vilje til at handle resolut og til at bekæmpe terrorisme, forsvare vores landsmænds sikkerhed og sikre beskyttelse af området«.

14:00 meddeler det franske politi, at angrebsmanden tidligere på dagen var blevet bedt af en politipatrulje om at fremvise ID-papirer. I den forbindelse trak han et våben og skød, og en politibetjent blev såret.

14:40 oplyser anklagemyndigheden i Paris, at angrebsmanden tidligere havde været i myndighedernes søgelys mistænkt for ekstrem islamisme.

Kilder: ABC News.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce