Tusinde af rejsende blev evakueret, da en angrebsmand forsøgte at tage et våben fra en soldat i en fransk lufthavn.
Foto: Kamil Zihnioglu/AP

Tusinde af rejsende blev evakueret, da en angrebsmand forsøgte at tage et våben fra en soldat i en fransk lufthavn.

Internationalt

Anklager: Angrebsmand i Orly-lufthavn ville dø for Allah

Nu kommer fransk anklagemyndighed med flere detaljer om lørdagens angreb i Paris' Orly-lufthavn.

Internationalt

Den nu dræbte angrebsmand i Paris' Orly-lufthavn ville dø for Allah.

Det oplyser anklageren i Paris, François Molins, lørdag aften på en pressekonference, ifølge nyhedsbureauet AP.

I forbindelse med episoden i Paris' næststørste lufthavn lørdag morgen skal angrebsmanden have sagt, at »lige meget, hvad der sker, vil der være dødsfald«.

»Læg jeres våben ned, jeg er her for at dø for Allah«, råbte han til soldaterne ifølge anklageren.

François Molins siger, at angrebsmanden rettede en pistol, en 9 millimeter revolver, mod en kvindelig soldats hoved, brugte soldaten som et skjold og havde succes med at fravriste soldatens militærriffel.

Det er nyt i forhold til de tidligere oplysninger, som fransk politi kom med tidligere lørdag, eftersom at angrebsmanden har haft held med at komme i nærheden af riflen.

Anklageren siger, at manden derefter forsøgte at sigte på folk i lufthavnen, og han blev efterfølgende skudt af de andre soldater, der var til stede, og der blev affyret i alt otte skud.

Manden, der er blevet identificeret som en franskfødt mand på 39 år, var af myndighederne registreret som radikaliseret under afsoning i et fængsel. På liget skal der været fundet en Koran, og han havde også en dunk, der indeholdt benzin, som han kastede på jorden.

Revolveren havde han brugt to gange tidligere lørdag. Først sårede han en politibetjent, dernæst affyrede han et skud mod kunder på en bar, men ingen blev ramt.

Tre personer er anholdt. Det er angrebsmandens far, bror og fætter, oplyser anklageren i Paris. Han siger, at omstændighederne gør, at sagen vil blive efterforsket som en terrorsag.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce