Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Han er muligvis blevet præsident, men ifølge Forbes er hans formue faldet en smule, viser en ny rangliste.
Foto: Mark Humphrey/AP

Han er muligvis blevet præsident, men ifølge Forbes er hans formue faldet en smule, viser en ny rangliste.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu er han nede på Lars Larsen-niveau: Trump styrtdykker 220 pladser på listen over verdens rigeste

Donald Trumps ejendomsimperium står i stampe, mens andre milliardærer stormer frem på Forbes-listen.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Donald Trump er fortsat meget rig. Men i det samme år, hvor han politisk steg til det vigtigste embede i verden, styrtdykkede han på listen over verdens rigeste.

Det fremgår af den årlige liste over verdens rigeste mennesker, der udgives af erhvervsmagasinet Forbes. Her er Trump faldet 220 pladser til en placering som nummer 544.

Det skyldes, at den amerikanske præsidents formue er faldet med cirka 200 millioner dollars, fra 3,7 milliarder til 3,5 milliarder.

Det nye tal svarer til lidt over 24 milliarder danske kroner, og Trump deler dermed pladsen med bl.a. Lars Larsen fra Jysk, den fjerderigeste person i Danmark.

Det beskedne fald i Trumps formue er nok til, at en række andre er ræset forbi ham i et år, hvor de rige blev stadig rigere, blandt andet takket være stærke aktiemarkeder. Den gennemsnitlige person på listen over de 2.043 dollarmilliardærer - et rekordstort antal, skriver Forbes - blev 16 procent rigere i løbet af året.

Placeringen gør formentlig ondt på Donald Trump, der gentagne gange under præsidentvalgkampen kritiserede amerikanske medier for at anslå hans formue for lavt og hævdede, at han burde ligge meget højere på ranglisterne. Han har dog ikke kommenteret Forbes-listen, der blev offentliggjort mandag.

Trump tjente sin formue på New Yorks ejendomsmarked, og som Forbes noterer, er det stadig kernen af hans forretning, selv om han siden har udvidet med hoteller, golfklubber og andre investeringer verden over.

Kernen af Trumps organisation er stadig et ejendomsselskab på det centrale Manhattan

»Kernen af Trumps organisation er stadig et ejendomsselskab på det centrale Manhattan, om end det har fangarme over hele kloden. 40 procent af Donald Trumps formue er stadig fastlåst i Trump Tower og otte bygninger inden for en mils radius (1,6 km, red.)«, skriver Forbes.

Som et eksempel nævner Forbes, at den eneste lejer i kæmpebutikken Niketown, sportsfirmaet Nike, netop har offentliggjort, at man har indgået en lejeaftale til anslået 700 millioner dollars (4,8 mia. kr.) lidt længere sydpå og derfor formodentlig er ved at flytte ud af Trumps ejendom.

Paradoksalt nok ser Trump også ud til at være en af de få milliardærer, der gik glip af aktiemarkedets store stigninger i ugerne efter hans

Valget af Trump sendte aktiepriserne op, men det fik han ifølge en talsmand ikke selv glæde af.
Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP

Valget af Trump sendte aktiepriserne op, men det fik han ifølge en talsmand ikke selv glæde af.

valg, påpeger Forbes.

Trump har lovet at »gøre USA stort igen«, og det koster store investeringer; for tre uger siden sagde han, at han vil bede Kongressen om at bevilge 1.000 milliarder dollars (7.000 mia. kr.) til at bygge bl.a. veje, broer, skoler og hospitaler.

Beløbet, der svarer til tre gange hele Danmarks årlige økonomi målt i det såkaldte BNP,  har fået erhvervslivet til at savle. Det store aktieindeks Nasdaq er steget 12 procent siden hans valg.

Men ak: Trump solgte alle sine aktier længe før, ifølge en af hans talsmænd, Jason Miller. Han sagde sidste år til Washington Post, at Trump havde skaffet sig af med alle aktierne i juni.

Miller gav ingen begrundelse, men erklæringen - som først kan blive bekræftet ved en årlig opgørelse i maj - betød, at Trump slap af med anklager om personlige interesser i økonomien.

Endelig brugte han ifølge offentlige optegnelser cirka 450 millioner kroner på sin præsidentvalgkamp.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden