Foto: Evan Vucci/AP
Internationalt

Overblik: Se Trumps skiftende holdninger til sundhedsforsikring

Den amerikanske præsident har haft flere forskellige holdninger til sundhedsforsikring og Obamacare.

Internationalt

Den amerikanske præsident, Donald Trump, får ikke opfyldt sin erklærede drøm om at trække tidligere præsident Barack Obamas Obamacare tilbage.

Her kan du se, hvad præsidenten har sagt om sundhedsforsikring gennem tiden.

I sin bog 'Det Amerika Vi Fortjener' fra 2000.

»Jeg er konservativ på de fleste områder, men jeg er liberal, når det kommer til sundhedsforsikring. Det er uacceptabelt, at der er 42 millioner amerikanere uden sundhedsforsikring. Målet skal være universelle sundhedsydelser.

Under valgkampen i 2016.

» Vi skal afskaffe og erstatte katastrofen kaldet Obamacare. Den ødelægger vores land. Præmierne stiger med 60, 70, 80 procent.

Kort efter et møde med præsident Barack Obama oven på valgsejren i præsidentvalget i november 2016.

»Jeg har sagt til ham (Obama, red.), at jeg vil se på, om jeg kan beholde nogle af delene i Obamacare. Det vil jeg se på af respekt for præsidenten. Enten bliver Obamacare lavet om, eller også bliver den afskaffet og erstattet.

På Twitter 7. marts:

»Vores vidunderlige nye sundhedslov er nu lagt ud til gennemsyn og forhandling. Obamacare er en komplet katastrofe - det imploderer hurtigt!

På Twitter 9. marts:

»På trods af hvad du hører i pressen, så går sundhedsloven forrygende. Vi snakker med mange grupper, og det hele bliver et smukt billede til sidst.

På Twitter 13. marts:

» Obamacare imploderer. Det er en katastrofe, og 2017 vil blive det værste år indtil videre uden sammenligning! Republikanerne vil finde fælles grund og redde dagen.

På Twitter 16. marts:

» Stort fremskridt på sundhedsloven. Forbedringer bliver lavet - Republikanerne finder fælles grund!

På Twitter 24. marts:

»Efter syv forfærdelige år med Obamacare (skyhøje præmier, dårlig sundhedsforsikring) er det her endelig en mulighed for en god lov.

I en kommentar efter den fejlslagne afstemning fredag.

»Måske er dagens episode det bedste, der kunne ske. Vi ender med en virkelig god sundhedslov i fremtiden, og dette kaos kendt som Obamacare vil eksplodere.

Kilder: CNBC, Nyhedsbureauet Reuters.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce