Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Islamisk Stat mister militærlufthavn tæt på Raqqa

De Syriske Demokratiske Styrker bevæger sig langsomt tættere på IS-bastionen Raqqa i det nordlige Syrien.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En gruppe bestående af syriske kurdere og arabere har erobret en militærlufthavn i det nordlige Syrien fra den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat (IS).

Det meddeler gruppen, der går under navnet De Syriske Demokratiske Styrker (SDF), selv ifølge nyhedsbureauerne Reuters og AFP.

SDF er støttet af amerikanske styrker.

»De Syriske Demokratiske Styrker har fuld kontrol over Tabqa-militærlufthavn, og der bliver arbejdet på at rydde området for miner«, siger SDF-talsmand Talal Sello til AFP.

Op til erobringen her der været meldinger om hårde kampe mod Islamisk Stat, der har siddet på lufthavnen siden august 2014.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der gennem et netværk af aktivister følger krigen i Syrien, bekræfter, at lufthavnen er blevet fravristet IS.

Erobringen af Tabqa-lufthavnen er et skridt på vejen i forhold til at tvinge Islamisk Stat ud af Raqqa, som bliver betragtet som gruppens hovedsæde i Syrien.

Raqqa ligger omkring 55 kilometer øst for Tabqa.

SDF går efter at omringe Raqqa, inden selve offensiven mod byen sættes ind.

Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder har amerikanske kampfly ydet støtte ved at kaste bomber i kampen om Tabqas militærlufthavn.

Tidligere på ugen blev SDF-styrker desuden fløjet om bag Islamisk Stats krigere med amerikanske fly.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden