Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Trump underskriver håndsrækning til energiselskaber tirsdag

Donald Trump og den amerikanske miljøstyrelse vil skabe job i kulindustrien ved at annullere Obamas miljøplan.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

USA's præsident, Donald Trump, vil tirsdag underskrive et dekret, der skal annullere forgængeren Barack Obamas plan for at begrænse udledningen af drivhusgasser.

Det siger direktøren for den amerikanske miljøstyrelse, U.S. Environmental Protection Agency (EPA) i et interview med tv-stationen ABC.

I interviewet med mediet siger direktør Scott Pruitt, at man vil bringe job tilbage til kulindustrien ved at rulle Barack Obamas miljøplan fra 2015 tilbage.

»Den tidligere administration havde en strategi, der var meget imod fossile brændstoffer. Så dette er et løfte over for det amerikanske folk om, at vi kan få folk tilbage i arbejde«, siger Pruitt til ABC ifølge nyhedsbureauet AFP.

Donald Trump planlægger at underskrive sit nye dekret hos den amerikanske miljøstyrelse tirsdag for at fjerne 'unødvendige lovgivningsmæssige forhindringer, der begrænser ansvarligt brug af energiressourcer', siger en kilde fra Det Hvide Hus ifølge Reuters.

Scott Pruitt har flere gange offentligt luftet sin tvivl om, at klimaforandringerne i verden er menneskeskabte.

Tidligere på måneden sagde han, at han ikke mener, at udledningen af CO2 er den primære årsag til den globale opvarmning. Det har klimaforskere ellers konkluderet i årtier.

Scott Pruitt blev udpeget til at stå i spidsen for EPA i sidste måned, hvilket af mange blev set som endnu et bevis på, at USA er ved at afgive sin position som bannerfører i kampen mod den globale opvarmning.

Trumps nye dekret vil sammen med andre initiativer for at lempe reglerne for C02-udledningen fra køretøjer ifølge AFP gøre det umuligt for USA at leve op til forpligtelserne i klimaaftalen fra Paris.

Scott Pruitt har dog i forvejen ikke meget til overs for aftalen.

»Dette er et forsøg på at afbryde den ulovlige tilgang, den tidligere administration havde, og gøre det rigtigt fremadrettet med fokus på vækst og miljø«, siger Pruitt om Donald Trumps dekret.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden