Kushner er en af Trumps nære rådgivere og var det også under valgkampen forud for præsidentvalget.
Han er gift med Trumps datter Ivanka.
Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP

Kushner er en af Trumps nære rådgivere og var det også under valgkampen forud for præsidentvalget. Han er gift med Trumps datter Ivanka.

Internationalt

Senatsudvalg vil høre Trumps svigersøn om Rusland-kontakter

Efterretningsudvalg vil spørge Jared Kushner til møder med Ruslands ambassadør og chef for sanktionsramt bank.

Internationalt

Præsident Donald Trumps svigersøn skal nu være med til at kaste lys over, hvilke forbindelser der har været mellem Trump-medarbejdere og russiske embedsmænd.

Det amerikanske senats efterretningsudvalg har indkaldt svigersønnen, Jared Kushner, til en høring. Det skriver New York Times.

Det er ventet, at senatsudvalget vil bekræfte oplysningen senere på dagen.

Kushner er en af Trumps nære rådgivere og var det også under valgkampen forud for præsidentvalget.

Han er gift med Trumps datter Ivanka.

Hvis han bliver udspurgt af udenrigsudvalget, vil han være den hidtil nærmeste af præsidentens rådgivere, der udspørges om kontakten til Rusland.

Kongressen er i gang med at undersøge, hvorvidt Rusland har blandet sig i det amerikanske præsidentvalg i 2016.

Udvalget ventes at spørge Kushner til to møder med Ruslands ambassadør, Sergej Kisljak. Møderne fandt sted i Trump Tower i New York i december.

Til stede ved et af møderne var også Michael Flynn, der blev fyret som Trumps sikkerhedsrådgiver, fordi han havde givet forkerte oplysninger om sin kontakt til Ruslands ambassadør.

Udvalget vil også gerne vide mere om Kushners møde med chefen for Ruslands statslige udviklingsbank, skriver New York Times.

Banken er en af de banker, der blev pålagt sanktioner under den tidligere præsident Barack Obama. Det skete på grund af Ruslands annektering af Krim-halvøen i Ukraine i 2014.

Det Hvide Hus oplyser, at Jared Kushner selv har henvendt sig til Senatets efterretningsudvalg og tilbudt at komme og forklare sig i sagen.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce