Den ledende demokrat i det amerikanske senats efterretningsudvalg, senator Mark Warner, siger, at der kan have været flere mulige forbindelser til republikaneren Donald Trumps valgkamp.
Foto: Alex Brandon/AP

Den ledende demokrat i det amerikanske senats efterretningsudvalg, senator Mark Warner, siger, at der kan have været flere mulige forbindelser til republikaneren Donald Trumps valgkamp.

Internationalt

Senator anklager Rusland for at føre propaganda-kampagne i USA på steroider

Den demokratiske senator Mark Warner siger, at der kan være flere forbindelser til Donald Trumps valgkamp.

Internationalt

Den ledende demokrat i det amerikanske senats efterretningsudvalg beskylder Rusland for at have ført 'en propagandakampagne på steroider' under den amerikanske valgkamp.

Det skulle være sket i et forsøg på at få indflydelse på valgets udfald.

Senator Mark Warner siger, at der kan have været flere mulige forbindelser til republikaneren Donald Trumps valgkamp.

»Jeg vil ikke foregribe begivenhedernes gang i efterforskningen«, siger Mark Warner dog om den påståede russiske indblanding i valgkampen.

»Vi er ved at forsøge at fastslå, hvorvidt der virkelig var en ildebrand. Men indtil nu kan vi fastslå, at der virkelig er meget, meget røg, tilføjer han.

En høring, som blev indledt i Senatets efterretningsudvalg torsdag, kommer i næste uge til at omfatte Jared Kushner, som er præsident Donald Trumps svigersøn.

Ifølge de amerikanske efterretningstjenester forsøgte Rusland at hjælpe Trump ved at skade hans modstander.

Rusland afviser at have været involveret i propaganda og manipulation i USA's demokratisk valg. Og Trump afviser antydninger om, at han skulle have haft forbindelser til Moskva.

Trump siger, at det er falske beskyldninger fremsat af Demokraterne efter Hillary Clintons overraskende valgnederlag i november.

Efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus i Den Amerikanske Kongres oplyser, at vidner, som Demokraterne har indkaldt i sagen, ikke vil blive blokeret af Republikanerne.

Efterforskningen gælder mulige relationer mellem medlemmer af Donald Trumps stab og Rusland. Et muligt aktivt samarbejde mellem Rusland og Donald Trumps kampagne efterforskes ligeledes.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce