Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Ivanka Trump, datter af præsident Donald Trump og hendes mand, Jared Kushner, er blandt de mest velhavende i Trump-administrationen.
Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP

Ivanka Trump, datter af præsident Donald Trump og hendes mand, Jared Kushner, er blandt de mest velhavende i Trump-administrationen.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

27 af Trumps nærmeste rådgivere har formuer til 16 milliarder kroner

Det Hvide Hus har offentliggjort detaljer om præsidentrådgivernes privatøkonomi.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det Hvide Hus har frigivet en række dokumenter, der beskriver, hvor store private, økonomiske værdier præsident Donald Trumps nærmeste rådgivere besidder.

De tusindvis af dokumenter viser blandt andet, at 27 af Trumps nære rådgivere tilsammen har private formuer til en værdi af mindst 16 milliarder kroner. Det skriver Washington Post.

I amerikansk presse hægter man sig ikke mindst ved Trumps datter og svigersøns privatøkonomi. Ivanka Trump og Jared Kushner er begge udpeget som nære rådgivere for den nyligt tiltrådte præsident. Til sammen har de to økonomiske værdier, der beløber sig fra 1,7 til 5,2 milliarder kroner. Pengene er hovedsageligt investeret i ejendomme.

Præsident for manden på gulvet?

Under præsidentvalgkampen gjorde Donald Trump det tydeligt, at han ønskede at være præsident for alle, der ikke var en del af eliten - manden på gulvet. Men kan man det, hvis man omgiver sig med så pengestærke mennesker, som sine nærmeste rådgivere, har spørgsmålet lydt i den amerikanske debat. Og hvordan med uafhængigheden af egne økonomiske interesser?

Den britiske avis The Guardian har offentliggjort et diagram fra det såkaldte etikkontor, Office of Government Ethics. Det viser, at de økonomiske interesser i præsidentens administration betegnes som »komplekse« og »yderst komplekse«.

Jeg ønsker folk, som har skabt sig en formue

Fra Det Hvide Hus lyder forklaringen sådan her:

»Præsidenten har bragt mennesker ind i denne administration - og i Det Hvide Hus i særdeleshed - som er blevet velsignet meget, og som har været meget succesfulde i dette land, og som har givet afkald på meget for at blive en del af denne regering ved at tilsidesætte mange aktiver«, siger pressesekretær i Det Hvide Hus, Sean Spicer, der selv har værdier, der beløber sig til mellem 20 og 45 millioner kroner, i en kommentar til offentliggørelsen af de ansattes privatøkonomi.

Donald Trump har siden valget i november stået ved sit valg af velhavende rådgivere.

»Jeg ønsker folk, som har skabt sig en formue«, lød det således fra Trump i december, hvor han var i gang med at udpege de rette personer til sin regering.

Tjener fortsat på investeringer

De offentliggjorte dokumenter viser ifølge The New York Times, at Ivanka Trump og Jared Kushner fortsat vil tjene penge på deres omfattende ejendoms- og investeringsvirksomheder, selv om de har påtaget sig officielle roller i den amerikanske administration.

Ivanka Trump vil også fastholde sin aktiepost i hotellet Trump International Hotel i Washington D.C, der ligger lidt længere nede ad gaden fra Det Hvide Hus, trods protester fra flere eksperter, som frygter, at besøgende fra andre landes regeringer vil kunne føle, at de bør bo på netop dette hotel for at stille sig selv i den bedst tænkelige position overfor Trump-familien.

Ifølge The New York Times er det dog ikke beskrevet i dokumenterne, hvordan Ivanka Trump vil få udbetalt penge som følge af sin aktiepost.

Donald Trumps administration menes at være den mest velhavende nogensinde i amerikansk historie. I alt 180 personer fra Trump-administrationen har fået offentliggjort deres privatøkonomiske forhold i denne omgang.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden