Steve Bannon har været en del af Donald Trumps absolutte inderkreds i Det Hvide Hus siden indsættelsen i januar.
Foto: Evan Vucci/AP

Steve Bannon har været en del af Donald Trumps absolutte inderkreds i Det Hvide Hus siden indsættelsen i januar.

Internationalt

Trumps kontroversielle rådgiver fjernet fra USA's nationale sikkerhedsråd

Steve Bannon, højtstående rådgiver for Trump, har mistet sin faste plads i det nationale sikkerhedsråd i USA.

Internationalt

En af den amerikanske præsidents nærmeste rådgivere, Steve Bannon, har mistet sin centrale plads i USA's nationale sikkerhedsråd.

Flere amerikanske medier citerer en embedsmand i Det Hvide Hus for, at Bannon er blevet fjernet.

Bannon blev under stor bevågenhed placeret i det nationale sikkerhedsråd ved Donald Trumps tiltrædelse tilbage i januar.

Det nationale sikkerhedsråd er det forum, som præsidenten bruger til at drøfte USA's sikkerhedsanliggender og udenrigspolitiske spørgsmål.

Bannon regnes for at være en af de mest indflydelsesrige rådgivere for Trump og bærer officielt titlen som chefstrateg i hans regering.  Ingen anden har haft den stilling før.

Kontroversiel baggrund

Steve Bannon fik posten i Det Hvide Hus efter at have fungeret som toprådgiver i Donald Trumps valgkampagne. Han var et yderst kontroversielt valg, da han er tidligere leder af det yderst højreorienterede medie Breitbart News.

Og da han i januar fik pladsen i det nationale sikkerhedsråd vakte det kritik fra både præsidentens eget parti samt den demokratiske opposition. Trump-administrationen blev kritiseret for at sætte en politisk udpeget embedsmand i en så vigtig position

Det Hvide Hus forsvarede hans plads i rådet med hans baggrund som flådeofficer, men det lagde ikke en dæmper på kritikken af, at en politisk rådgiver og strateg havde en plads i vel nok den vigtigste, sikkerhedspolitiske organ i den amerikanske regering.

Men nu har han altså mistet pladsen. Der er indtil videre ikke kommet nogen officiel forklaring fra Det Hvide Hus.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce