0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jakob Nielsen
Foto: Jakob Nielsen

Borgmester i Frankrigs yderste by: Hvis Le Pen vinder, bliver jeg tysker

I Frankrigs østlige hjørne kan borgmesteren se Tyskland fra baghaven. Han forstår ikke, hvordan nogen kan ønske sig grænsen tilbage.

FOR ABONNENTER

Det er bare en lille bro over en smal flod. Et kort stykke asfalt, hvor to biler skal trække maven ind for at passere på samme tid.

Men for beboerne i den lille flække Scheibenhard er broen meget mere end det. Den er en historie om krig og fred. Og den er et symbol på forsoning og det grænseløse Europa.

»At nogle vil sætte en grænsebom tilbage på den bro, det er ærligt talt skørt. Har de overhovedet tænkt over, hvad det vil betyde? Skal der så stå toldere for hver 300 meter?«, spørger Francis Joerger.

Han er byens borgmester – eller rettere: han er borgmester i den franske halvdel af Scheibenhard. På den anden side af broen ligger den tyske del, som staves med t – Scheibenhardt – og på den måde har byen lige siden 1815 været splittet mellem Tyskland og Frankrig.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden