Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Atilgan Ozdil/Getty Images
Foto: Atilgan Ozdil/Getty Images

Reza Zarrab anede tilsyneladende ikke, at en anklager fra New York var ude efter hans skalp. I hvert fald tog Zarrab på ferie i USA, hvorpå han blev anholdt.

Tågen ødelagde det for den tyrkiske gulddreng

En 33-årig tyrkiskiraner har trodset sanktioner og smuglet guld til Iran, mener en anklager i New York, der har anholdt manden. Udsigten til, at sagen kommer for retten og afslører korruption for milliarder i den tyrkiske regering, er ubehagelig for Erdogan og hans folk. Nu har præsident Trump fyret anklageren.

FOR ABONNENTER

Nytårsmorgen for fire år siden gled en genstridig tågebanke ind over Istanbuls asiatiske del og tvang flyvelederne i Sabiha Gökcen-lufthavnen til at omdirigere fly til andre lufthavne. Et tyrkisk fragtfly var den morgen undervejs fra Accra i Ghana og skulle skifte besætning og tanke op i Istanbul, inden det skulle videre til Dubai. Det vidste lufthavnens toldere, der var bestukket til ikke at se nærmere på flyets fragt, hvor 30 træpaller stod lastet med rent guld med kurs mod Iran.

Verden har hørt om flyet, fordi planen gik galt og er blevet en sag om guldsmugleri, korruption og sanktionsbrud, der er rullet op, bid for bid. Den har endnu ikke været for en domstol, men fordi dens persongalleri tæller præsidenterne Donald Trump og Recep Tayyip Erdogan, New Yorks tidligere borgmester Rudy Giuliani og det iranske præstestyre, er der uhyre meget på spil.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden