0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Michel Spingler/AP
Foto: Michel Spingler/AP

For et år siden kendte Frankrig kun Emmanuel Macron som en dygtig teknokrat, men nu er han blandt favoritterne til at indtage præsidentpalæet efter valget 7. maj.

1. kapitel om Macron: Borgerskabets søn ryster l’establishment

Han er barn af Frankrigs bedre borgerskab, men har gjort oprør mod normerne både privat og politisk. Han taler til de ’glemte’ franskmænd og vil indføre radikale ændringer i et fastlåst land. Og så har han store chancer for at blive Frankrigs nye præsident. Dette er første af tre kapitler om Emmanuel Macron.

FOR ABONNENTER

Når talen falder på Frankrigs måske kommende præsident, er det umuligt at komme uden om ordsproget ’Bag enhver succesfuld mand står en kvinde’. Det er brugt og misbrugt i det uendelige, men det passer på den 39-årige Emmanuel Macron.

Ikke alene er den 24 år ældre hustru en vigtig støtte i hans politiske arbejde. Brigitte Macron er rådgiver og sparringspartner, hun ledsager ham på rejser og deltager i møder, og hun bidrager til at give manden, som franskmændene for bare et år siden kun kendte som en dygtig teknokrat, et menneskeligt ansigt.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

    Alt om Valg i Tyskland