Den kinesiske præsident Xi Jinping var i sidste uge på besøg på Donald Trumps private residens i Florida.
Foto: Alex Brandon/AP

Den kinesiske præsident Xi Jinping var i sidste uge på besøg på Donald Trumps private residens i Florida.

Internationalt

Trump spiste »det smukkeste stykke chokoladekage« med Kinas præsident, da han angreb Syrien

Donald Trump fortæller detaljer om sit missilangreb på Syrien.

Internationalt

USA's præsident løfter lidt mere af sløret for, hvad der gik forud for et amerikansk angreb på en syrisk luftbase sidste fredag.

Donald Trump gav ordren om at angribe basen, mens han sad og spiste dessert i form af chokoladekage med Kinas præsident, Xi Jinping. Det fortæller han i et tv-interview med Fox Business.

De to mødtes i Trumps feriecenter i Mar-a-Lago.

»Vi var blevet færdige med middagen. Vi er nu ved at spise dessert. Og vi fik det smukkeste stykke chokoladekage nogensinde, og præsident Xi nød det«, siger præsidenten.

På det tidspunkt fik Trump at vide, at den amerikanske flådes missiler var klar til at blive fyret af sted fra Middelhavet mod basen i Homs som en reaktion på et formodet giftangreb mod provinsen Idlib nogle dage forinden.

»Og så sagde jeg: Hr. Præsident, lad mig lige forklare dig noget - det her var under desserten - vi har lige affyret 59 missiler mod Irak«, fortæller Donald Trump i interviewet.

Journalisten afbryder og retter præsidenten, der fejlagtigt sagde Irak i stedet for Syrien.

»Ja, mod Syrien«, retter Donald Trump dernæst sig selv.

USA hævder, at det er Syriens regime, der står bag det formodede kemiske angreb, som har kostet 87 personer livet. Noget, som Syrien og styrets allierede, Rusland, benægter.

Ifølge præsident Trump var Xi Jinping 'ok' med USA's træk.

»Enhver der er så brutal og bruger gas mod små børn og babyer, det er o.k. ... Han (Xi Jinping) var o.k. med beslutningen, siger han.

I interviewet går Donald Trump samtidig i flæsket på Ruslands præsident, Vladimir Putin.

»Rent ud sagt støtter Putin en person, der virkelig er et ondt menneske, og jeg mener, det er meget skidt for Rusland. Jeg mener, det er skidt for menneskeheden, det er skidt for verden«, siger Trump.

Ordkrigen mellem de to er eskaleret, siden sidste uges angreb i Syrien.

Og Putin går dag så langt som til at sige, at forholdet mellem de to lande er blevet værre, efter at Donald Trump blev præsident i januar.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce