Angrebet mod spillerbussen tirsdag betød, at Champions League-opgøret mellem Dortmund og Monaco først blev spillet i går.
Foto: Marius Becker/AP

Angrebet mod spillerbussen tirsdag betød, at Champions League-opgøret mellem Dortmund og Monaco først blev spillet i går.

Internationalt

Anklagemyndighed: Ingen beviser mod mistænkt bag busangreb

Tysk anklagemyndighed kommer med nye oplysninger i sag om busangrebet i Dortmund.

Internationalt

En mand, der var tilbageholdt for angrebet på en spillerbus i Dortmund, er ikke længere mistænkt i sagen.

Det oplyser den tyske føderale anklagemyndighed.

»Undersøgelserne har indtil videre ikke fundet beviser for, at den anklagede var involveret i angrebet«, lyder det ifølge Der Tagelspiegel. Den irakiske statsborger er til gengæld blevet arresteret på grund af en mistanke om, at han er medlem af Islamisk Stat i Irak.

Politiet ransagede søndag mandens lejlighed. De ransagede også lejligheden af en anden islamist. Det vides ikke, om de to mænd kender hinanden og i så fald på hvilken måde.

Tre sprængladninger detonerede tirsdag aften kl. 19.15, da fodboldklubben Borussia Dortmunds spillerbus kørte forbi. Bomberne slyngede metalstifter ud med stor kraft, og efterforskere fandt stifter boret ind i nakkestøtter i bussen, heldigvis på sæder hvor der ikke sad nogen.

Ramt af fragmenter

Den spanske forsvarsspiller Marc Bartra brækkede en knogle i hånden, og blev ramt af flere fragmenter. Han blev efterfølgende opereret. Derudover har en betjent fået en høreskade.

Efterforskerne af angrebet fandt efterfølgende hele tre breve i nærheden af gerningsstedet. I brevene tages skylden for angrebet, og der henvises til angrebet med en lastbil på et julemarked i Berlin og til tyske Tornado-flys indsats mod Islamisk Stat i Syrien.

Det er unormalt af finde den type breve efter et terrorangreb, og efterforskerne undrer sig ifølge Die Welt over formuleringerne og typen af stavefejl. Derfor arbejder politiet ifølge avisen også med andre hypoteser, såsom at angrebet kan være foretaget af fodboldfans, afpressere eller andet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce