Sur smiley til køkken på Donald Trumps Mar-a-Lago

Inspektører påtaler risiko for inficeret kød fra ødelagte frysere på Trumps feriecenter i Palm Beach.

Internationalt

Fødevaretilsynet i Florida har rettet hård kritik mod forholdene i køkkenet på præsident Donald Trumps Mar-a-Lago feriecenter, hvor han har modtaget adskillige af verdens ledere.

Det skriver den britiske avis The Guardian.

Inspektører har efter et kontrolbesøg tidligere på året beskrevet potentielle farer for servering af inficerede rå fisk og inficeret kød fra ødelagte frysere, hedder det. De fleste fejl er dog blevet hurtigt udbedret.

Den eksklusive Palm Beach 'country club', hvor den amerikanske præsident i stigende grad har ønsket at modtage politiske ledere til middage og diplomati, blev kritiseret af inspektørerne i januar.

Det var få dage inden, Trump var vært for den japanske premierminister, Shinzo Abe, på Mar-a-Lago.

Flere brud på reglerne

»Myndighederne i den amerikanske delstat siger, at de fandt flere brud på reglerne, som er i kategorien 'høj prioritet'«, skriver den britiske avis.

Blandt mindre alvorlige regelbrud, som er blevet påpeget, er rustne hylder i kølerum og mangel på varmt vand ved håndvaske til køkkenpersonalet.

Inspektørerne har også påtalt, at fisk, som er blevet serveret rå eller utilstrækkeligt kogt, ikke har været igennem den krævede parasitbehandling.

Påtalerne fra tilsynet er uventede for en klub, hvor det koster 200.000 dollar (omkring 1,4 million kroner) at blive optaget, og hvor det årlige medlemskab koster 14.000 dollar (op mod 100.000 kroner).

Rækken af forsømmelser, fejl og regelbrud er blevet beskrevet i detaljer på en hjemmeside, som avisen Miami Herald omtalte onsdag.

De statslige inspektører konkluderer i deres rapport, at Mar-a-Lagos køkken lever op til minimumsnormerne.

Flere måltider var 'pinlige'

Men klummeskriveren Jose Lambiet, som har skrevet om sagen i Miami Herald, sagde i februar til The Guardian, at han aldrig har været en fan af maden på Mar-a-Lago.

»Maden er på grænsen til at være mad fra et cafeteria«, sagde Lambiet.

Han tilføjede, at han igennem årene har fået flere måltider på Mar-a-Lago, som var 'pinlige.'

Lambiet sagde dengang, at baggrunden for flere regelbrud er, at Trump selv har haft for travlt.

»Tidligere gik han selv i køkkenet og sikrede sig, at alt gik rigtigt til. Han er en person, der følger meget nøje med, når det gælder Mar-a-Lago«, sagde Lambiet.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce