Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Donald Trump holder sin gæstebog lukket for verden

I et brud med Obamas politik vil det ikke længere være offentligt, hvem der besøger Det Hvide Hus.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

USA's præsident, Donald Trump, vil ikke længere offentliggøre, hvem der har besøgt ham og hans medarbejdere i Det Hvide Hus. Det skriver nyhedsmagasinet Time.

Ifølge mediet er det et brud med politikken under forgængeren, Barack Obama. Under Obama blev det offentliggjort, hvem der kom og gik i hovedsædet for den udøvende magt i verdens mest magtfulde land.

»Beslutningen er truffet grundet de alvorlige sikkerhedsrisici mod nationen og bekymringer for de hundrede af tusinder årlige besøgendes privatliv, siger kommunikationschef for Det Hvide Hus, Michael Dubke, ifølge Time.

Flere kilder siger til nyhedsmagasinet, at beslutningen er truffet, for at Donald Trump kan mødes med de rådgivere, han ønsker, med et vist mål af diskretion.

Donald Trump er ifølge Time juridisk set i sin gode ret til ikke at offentliggøre, hvem der kommer ind og ud af Det Hvide Hus. Det hører under oplysninger, administrationen ikke ved lov er forpligtiget til at dele.

Tidligere præsident Barack Obama valgte at gøre det alligevel, da han lovede at have den mest transparente administration i historien.

Time skriver dog, at flere kilder fortæller til mediet, at administrationen under Barack Obama fastholdt retten til at tilbageholde information om besøgende. Og at de ofte benyttede sig af den mulighed.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden