Donald Trump holder sin gæstebog lukket for verden

I et brud med Obamas politik vil det ikke længere være offentligt, hvem der besøger Det Hvide Hus.

Internationalt

USA's præsident, Donald Trump, vil ikke længere offentliggøre, hvem der har besøgt ham og hans medarbejdere i Det Hvide Hus. Det skriver nyhedsmagasinet Time.

Ifølge mediet er det et brud med politikken under forgængeren, Barack Obama. Under Obama blev det offentliggjort, hvem der kom og gik i hovedsædet for den udøvende magt i verdens mest magtfulde land.

»Beslutningen er truffet grundet de alvorlige sikkerhedsrisici mod nationen og bekymringer for de hundrede af tusinder årlige besøgendes privatliv, siger kommunikationschef for Det Hvide Hus, Michael Dubke, ifølge Time.

Flere kilder siger til nyhedsmagasinet, at beslutningen er truffet, for at Donald Trump kan mødes med de rådgivere, han ønsker, med et vist mål af diskretion.

Donald Trump er ifølge Time juridisk set i sin gode ret til ikke at offentliggøre, hvem der kommer ind og ud af Det Hvide Hus. Det hører under oplysninger, administrationen ikke ved lov er forpligtiget til at dele.

Tidligere præsident Barack Obama valgte at gøre det alligevel, da han lovede at have den mest transparente administration i historien.

Time skriver dog, at flere kilder fortæller til mediet, at administrationen under Barack Obama fastholdt retten til at tilbageholde information om besøgende. Og at de ofte benyttede sig af den mulighed.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce