Skyderi i Paris finder sted tre dage inden den første runde af det franske præsidentvalg søndag.
Foto: tv/AP

Skyderi i Paris finder sted tre dage inden den første runde af det franske præsidentvalg søndag.

Internationalt

Politibetjent dræbt af skud ved Champs-Élysées i Paris

Flere politibetjente er ramt af skud ved Champs-Elysées i Paris. En er dræbt.

Internationalt

Torsdag aften er der affyret skud ved Champs-Elysées i Paris. Mindst en politibetjent er dræbt, og to politibetjente såret.

Tidligere forlød det, at to politibetjente var afgået ved døden, men det franske indenrigsministerium oplyser, at en betjent er død.

Pierre-Henry Brandet, talsmand for det franske indenrigsministerium, siger ifølge nyhedsbureauet AP, at en mand kom ud af en bil og begyndte at skyde mod en politibil med et automatisk våben. Efterfølgende forsøgte gerningsmanden at flygte, men blev dræbt af politiet.

Ifølge Pierre-Henry Brandet er det for tidligt at spekulere i motivet, men han siger, at det var et bevidst angreb mod politibetjentene.

Nogle medier fortæller, at politiet betegner det som en terrorhandling, og derudover oplyser den særlige anklagemyndighed for terror, at der er indledt en efterforskning af skyderiet.

Reuters citerer dog tre anonyme politikilder for, at der har været tale om et skyderi i forbindelse med et væbnet røveri.

Præsident Francois Hollande siger, at han er overbevist om, at skyderiet peger på en terrorhandlinger. Han siger desuden, at sikkerhedsstyrker vil være i allerhøjeste beredskab ved afviklingen af det franske præsidentvalg. Valgets første runde finder sted søndag.

Foto: Thibault Camus/AP

Dansker tæt på skyderi

Danske Søren Ellegaard var tæt på selve skyderiet.

»Jeg var på Champs-Élysées, da jeg hørte en håndfuld skud. Lød, som om det kom fra flere våben. Pludselig faldt en betjent, der stod ved siden af mig sammen med nogle andre, ned«, skriver Søren Ellegaard i en sms til Ekstra Bladet.

»Da betjenten gik ned, kastede jeg mig også ned. En betjent begyndte så at forsvare os, og jeg kunne se skudhuller maksimalt en meter fra mig. Jeg ventede bare på at mærke, at jeg selv blev ramt«, fortsætter han.

Fransk politi oplyser, at der er en politiaktion i gang ved Champs-Elysées, og at området skal undgås. Blandt andet er mindst tre af de nærliggende metrostationer lukket.

Skyderiet finder sted tre dage inden den første runde af det franske præsidentvalg søndag. Det skete, mens præsidentkandidaterne deltog i den sidste TV-debat inden valget.

Tirsdag oplyste franske myndigheder, at to mænd på 23 og 29 år var blevet anholdt i havnebyen Marseille i det sydlige Frankrig på mistanke om, at de planlagde et voldeligt angreb forud for præsidentvalget.

Frankrig er i forhøjet alarmberedskab efter at have været mål for en række blodige massakrer i de seneste to år, hvor over 230 mennesker er blevet dræbt.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, siger, at skyderiet umiddelbart ligner et terrorangreb.

»Hvad kan man sige? Det stopper bare aldrig«, siger Trump, der holdt pressekonference i Washington, mens nyheden om skyderiet i Paris tikkede ind.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce