Gerningsstedet i aftes, hvor en betjent blev dræbt og tre andre såret, da en mand angreb en politibil, der holdt for rødt lys.
Foto: Kamil Zihnioglu/AP

Gerningsstedet i aftes, hvor en betjent blev dræbt og tre andre såret, da en mand angreb en politibil, der holdt for rødt lys.

Internationalt

Paris efter angreb: »Vi har ikke diskuteret, at det her er et farligt sted. Nu vil vi tænke over det hver dag«

Trafikken kører på Champs-Élysées, efter at en formodet terrorist skød og dræbte betjent i aftes. Alle fysiske spor efter angrebet er fjernet.

Internationalt

Efter et formodet terrorangreb i aftes er Paris' hovedstrøg, Champs-Élysées, hertil morgen igen åben. Rengøringsmandskab i hvide dragter har rengjort fortorvet, trafikken kører vanligt i alle tre spor, og politiets afspærringsbånd er fjernet.

Den franske avis Le Figaros journalist, Julien Licourt, har været på Champ-Élysées i morges, og der er ingen spor efter angrebet i aftes, bortset fra pressens tilstedeværelse, siger han.

En politibetjent blev dræbt, to andre betjente blev såret og en kvindelig udenlandsk turist, der befandt sig på Champs-Élysées blev også lettere såret i aftes, da en mand steg ud af sin bil og begyndte at skyde med et kalasjnikov-gevær ind i en politibil, der holdt stille for rødt lys ud for Mark & Spencer's-indkøbscentret, har øjenvidner forklaret. Den formodede gerningsmand, en 39-årig mand, som to anonyme politikilder betegner som islamisk ekstremist, blev dræbt af politiskud.

Et par husnumre fra gerningsstedet er elektrikeren Fidel mødt ind på arbejde. Han siger til Le Figaros journalist:

»Jeg er meget bange. Det er ikke overraskende, at det sker her, det er et turiststed«.

Har du diskuteret med dine kolleger, om det kunne være farligt at være her?

»Nej, vi har ikke diskuteret, at det her er et farligt sted, men jeg har tænkt tanken. Nu vil vi tænke over det hver dag, selvfølgelig. Desværre vil der også ske det, at vi glemmer angrebet, og så vil der komme andre angreb efter det her. Det ser ud til, at det aldrig stopper«, siger han.

De løb og løb. Nogle græd. Der var mange af dem - måske hundredvis

Tidligt i morges ransagede efterforskere en lejlighed i en østlig forstad til Paris. Lejligheden menes at tilhøre den 39-årige mand. Han var i forvejen kendt af politiet - i februar blev han anholdt for planlægning af attentater mod politiet, men blev senere løsladt på grund af manglende beviser. I 2005 blev han dømt for andre alvorlige anklager, oplyser politikilder ifølge Ritzau til AFP.

Da skuddene lød over den travle boulevard i aftes strømmede turister i hobetal ud i sidegaderne.

»De løb og løb. Nogle græd. Der var mange af dem - måske hundredvis«, forklarer 55-årige Badi Ftaiti, der bor i området.

Efterforskere arbejder i øjeblikket på højtryk for at finde ud af, om den formodede gerningsmand havde medskyldige, der har hjulpet med at forberede angrebet, siger en talsmand for indenrigsministeriet, Pierre-Henry Brandet.

Islamisk Stat har taget skylden for angrebet i aftes.

Angrebet er det tredje i år, hvor sikkerhedspersonale er blevet angrebet i Frankrig. I februar blev en soldat angrebet på Louvre-museet, og i sidste måned blev en soldat angrebet i Orly-lufthavnen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce