Langs grænsen til Mexico står der flere steeder allerede hegn.
Foto: Rodrigo Abd/AP

Langs grænsen til Mexico står der flere steeder allerede hegn.

Internationalt

Trump udsætter forhandlinger om grænsemur til efteråret

Præsidenten udviser pludselig fleksibilitet i forhandlingerne om hans varslede grænsemur mod Mexico.

Internationalt

USA's præsident, Donald Trump, er villig til at vente til efteråret med at begynde at sikre finansieringen til sin varslede grænsemur mod Mexico.

Trump siger til en række konservative medier, at han vil vente, indtil at Republikanerne begynder at forhandle om næste års finanslov, før han vil ansøge om penge til at bygge muren.

Det bekræfter Det Hvide Hus.

Donald Trump har kæmpet med svigtende opbakning blandt befolkningen, efter at han overtog præsidentposten fra Barack Obama i januar.

Udmeldingen fra præsidenten kommer kort inden, at Kongressen på fredag skal godkende det føderale budget, der skal gælde for det kommende finansår, der begynder 1. oktober.

Det Hvide Hus stiller krav til budgettet

Lykkes det ikke at blive enig om budgettet lurer en truende lukning af det amerikanske statsapparat.

»Nu kan de bipartiske forhandlinger fortsætte i de to kamre, hvor der arbejdes på flere udestående emner«, siger Demokraternes leder i Senatet, Chuck Schumer.

I sidste uge sagde samme Schumer, at forhandlingerne gik fint, indtil Det Hvide Hus nægtede at godkende budgettet, medmindre der blev lagt penge til side til etableringen af grænsemuren.

Selv om Republikanerne har flertallet i begge kamre af Kongressen, så kræves der 60 stemmer for at godkende budgettet i Senatet, der har 100 medlemmer.

Da der kun er 52 republikanere i Senatet er det nødvendigt, at nogle demokrater stiller sig bag budgetforslaget, før det kan blive godkendt.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce