Tegning: Ricardo Martínez & Julio Rey

Tegning: Ricardo Martínez & Julio Rey

100 dage i streg: Avistegnere fra 37 lande tegner Trump

FOR ABONNENTER

Det kan diskuteres - og det bliver det også i disse dage - hvad USA’s præsident Donald Trump egentlig har opnået i sine første 100 dage i Det Hvide Hus. Det er til gengæld uden for diskussion, at den kontroversielle og ukonventionelle Trump har tiltrukket sig hele verdens opmærksomhed og det i en grad, som selv for en nyvalgt amerikansk præsidents vedkommende er usædvanlig høj.

Tusinder og atter tusinder af artikler om og fotografier af Donald Trump er publiceret på papir og digitalt. Ligesom bladtegnere i hele verden har haft en fest med at lave satire over præsidentens karakteristiske kontrafej og handlinger - eller mangel på samme.

I september sidste år udgav Politiken i anledning af Brexit en særudgave af PS, hvor 28 tegnere, en fra hvert af EU’s lande, tegnede deres personlige billede af et Europa under pres efter den britiske beslutning om at forlade EU. Initiativet vakte opmærksomhed langt ud over Danmarks grænser, og succesen har inspireret os til igen, med udgangspunkt i de 100 dage, at invitere tegnere - denne gang fra hele verden og med den bundne opgave at portrættere verdens mest magtfulde mand.

Mange har en følelse af, at verden står et mere usikkert sted med en præsident, der regerer via sin Twitter-konto og et lunefuldt temperament. Men det er vores håb, at tegningerne selv i alvorlige tider kan bidrage med et glimt i øjet, sendt fra alverdens bladtegnere til Det Hvide Hus.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce