Vladimir Putin og Donald Trump talte i telefon om blandt andet Syrien og Nordkorea.
Foto: Yuri Kochetkov/AP

Vladimir Putin og Donald Trump talte i telefon om blandt andet Syrien og Nordkorea.

Internationalt

Putin med Trump i røret lover Syrien-dialog og ro i Korea

Udenrigsministrene for USA og Rusland skal indlede dialog om fred i Syrien, siger Putin efter telefonmøde.

Internationalt

De mest højspændte politiske emner blev drøftet, da Vladimir Putin og Donald Trump tirsdag talte i telefon om blandt andet Syrien og Nordkorea.

De to præsidenter lovede hinanden at styrke samarbejdet om at bekæmpe terrorisme i Syrien.

Længe har de to lande dog haft forskellige holdninger til, hvad terror er, når det gælder krigen i Syrien. Det fremgår ikke af referatet af samtalen, hvad de to konkret mener med terrorisme.

De besluttede desuden, at de to landes udenrigsministre skal indlede en dialog om en mulig fredsløsning i Syrien, hvor krigen har hærget siden 2011.

Rusland kæmper militært på den syriske præsidents side. Omvendt har USA hjulpet oprørerne, som slås for at vælte præsident Bashar al-Assad.

Kort efter samtalen mellem Trump og Putin har Ruslands forsvarsminister meddelt, at en russisk militærrådgiver er dræbt i Syrien.

I samtalen med Trump skal Putin ifølge Kreml også have opfordret USA til at holde igen i Nordkorea. USA bør forsøge at lette spændingerne.

Amerikanerne har den seneste tid øget den militære tilstedeværelse i nabolandet Sydkorea. Det er sket ved, at USA har opstillet et missilforsvar i Sydkorea.

Nordkorea har længe provokeret USA, som har fordømt Nordkoreas missiltest.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce