Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Danmark får kommandoen for Nato-flåde i Nordatlanten

Den øgede optrapning fra russisk side gør, at dansk tilstedeværelse i Østersøen er mere tiltrængt.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fra årsskiftet bliver Danmark med søværnet i spidsen øverstkommanderende for en af Natos to stående flåder - nemlig Natos flåde i Nordatlanten, der også kaldes SNMG1

Dermed skal søværnet i spil i et område, der får større bevågenhed og fokus fra Nato-landene.

Det siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen til DR Nyheder i forbindelse med et besøg på fregatten 'Peter Willemoes', der netop nu er en del af kampen mod Islamisk Stat som del af den amerikanske hangarskibsgruppe i Den Persiske Golf.

»Østersøen bliver et mere og mere vigtigt område med den russiske optrapning. Der kan vi jo se, at vi får brug for en mere kraftig tilstedeværelse i vores egen region«, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen til DR Nyheder.

Det er blandt andet den øgede russiske tilstedeværelse langs grænserne til de baltiske lande og Polen samt en opgradering af landets missilsystemer i enklaven Kaliningrad, der får Nato til at øge sit fokus på Østersøen samt den nordlige del af Atlanterhavet, hvor den russiske flåde også sejler.

Østersøen er en del af det område, som flådegruppen skal dække. Men som oftest befinder reaktionsstyrken sig i den østlige del af Atlanterhavet.

»Vi ser en militær opbygning på grænsen til de baltiske lande og til Polen. Det er vigtigt, at vi er synligt til stede, så man ved, at det er fyldt med konsekvenser, hvis man skulle få en idé om at provokere«, siger Claus Hjort Frederiksen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden