Ruslands udenrigsminister besøger Trump i Det Hvide Hus

Udenrigsminister Sergej Lavrov bliver den hidtil højst placerede russer til at møde Trump i Det Hvide Hus.

Internationalt

USA's præsident, Donald Trump, skal onsdag mødes med Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, i Det Hvide Hus.

Det oplyser regeringskilder i Washington.

Donald Trump har ikke tidligere i sin tid som præsident holdt møde med så højtplaceret en russisk politiker.

Trump har været i telefonisk kontakt med Ruslands præsident, Vladimir Putin, men de to ventes først at mødes ansigt til ansigt ved et G20-topmøde i Hamburg i juli.

Trump og Lavrov vil onsdag blandt andet drøfte situationen i Syrien, relationerne mellem USA og Rusland samt 'andre globale temaer', oplyser kilderne.

Rusland står i modsætning til USA på den syriske præsident Bashar al-Assads side i den langvarige konflikt i Syrien.

Relationerne mellem de to stormagter forværredes, da USA i begyndelsen af april bombede en syrisk militærbase.

Angrebet var et svar på et angreb med kemiske våben i Syrien, som den amerikanske regering beskylder Assads regime for at stå bag.

ritzau

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce