Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Den amerikanske præsident Donald Trump giver nok ikke en tommel-op til de nyeste meningsmålinger.
Foto: Carolyn Kaster/AP

Den amerikanske præsident Donald Trump giver nok ikke en tommel-op til de nyeste meningsmålinger.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Måling: Opbakningen til Trump når nyt lavpunkt

Aldrig har en siddende præsident opnået så lav opbakning så tidligt i sin regeringsperiode.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Midt i kampen om sundhedsvæsenet, undersøgelserne om russiske forbindelser og en kontroversiel fyring af chefen for FBI, så skulle man tro, at den amerikanske præsident kunne bruge nogle gode nyheder.

Men hvis han skulle få lyst til at nærlæse den seneste meningsmåling fra instituttet Quinnipiac, så er der ikke opmuntring at finde for Donald Trump.

I målingen siger hele 58 procent af amerikanerne, at de ikke bakker op om præsidenten - omvendt bakker bare 36 procent af vælgerne op om Trump.

Det skriver Washington Post.

Hvis man isoleret set ser på de vælgere, der i høj grad er utilfredse med Trump, så udgør den gruppe 51 procent af vælgerkorpset ifølge målingen.

Fald på alle parametre

Quinnipiac har også spurgt ind til, hvordan vælgerne bedømmer på en række andre parametre. Blandt andet lederskab, intelligens og temperament.

Kun 33 procent finder ham troværdig, 56 procent mener ikke, at han har gode lederskabsevner, og samme procentdel mener heller ikke, at Trump er intelligent.

Hos Washington Post hæfter man sig dog i særlig grad ved én vælgergruppe, hvor opbakningen til den siddende præsident er faldet markant.

Blandt hvide amerikanere uden en universitetsuddannelse - en gruppe der var afgørende i hans valgsejr over Hillary Clinton i november sidste år - siger 47 procent, at de støtter ham. 46 procent mener det modsatte. I Quinnipiacs måling fra april støttede hele 57 procent op om Trump.

De dårlige målinger kommer efter en noget tumultarisk periode for præsidenten, der først på ugen fik et forslag til en ny sundhedsreform gennem Repræsentanternes Hus, men siden har set historier om forbindelser til Rusland stjæle rampelyset.

Med fyringen af FBI-chefen James Comey onsdag ser det ikke ud til, at undersøgelserne af hans valgkampagnes mulige kontakt til russiske efterretningsfolk stopper foreløbigt.

I Det Ovale Kontor er håbet nok, at tilbagegangen i målingerne gør netop det. Stopper. Og snart.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden