Britiske 47-årige Patrick Ward måtte se sin hjerteoperation blive udskudt på grund af hackerangrebet.
Foto: Matt Dunham/AP

Britiske 47-årige Patrick Ward måtte se sin hjerteoperation blive udskudt på grund af hackerangrebet.

Internationalt

Mindst 12 lande er ramt af internationalt hackerangreb, der plager engelske sygehuse

Stort hackerangreb er ikke kun begrænset til det britiske sundhedssystem. Lande er ramt i både Europa og Asien.

Internationalt

Siden i eftermiddag har et hackerangreb lagt dele af det britiske sundhedssystem ned.

Læger har ikke kunne få adgang til patientjournaler, og man har i nogle tilfælde været nødt til at flytte patienter.

Men ifølge The New York Times begrænser cyberangrebets rækkevidde sig ikke til computere på engelske hospitaler.

Den amerikanske avis skriver, at computere på tværs af lande i både Europa og Asien er ramt af samme angreb. Ifølge avisen er både Spanien, Tyrkiet, Vietnam, Filippinerne, Japan og Rusland blandt de 11 øvrige lande, hvor computere er ramt.

Det spanske ministerium for energi, turisme og digitale anliggender oplyser, at angrebet er gået ud over Windows-baserede computere i adskillige selskaber.

Det spanske teleselskab Telefonica er blandt de ramte.

Det verdensomspændende transportfirma FedEx har også bekræftet, at det er ramt af et cyberangreb. De har dog ikke oplyst, i hvilke lande angrebene på firmaet har fundet sted.

Computerne i de forskellige lande ser alle ud til at være ramt af den samme ransomware, hvor lignende beskeder om, at brugerne skal betale 300 dollars i internetvalutaen Bitcoin i løsesum for at få deres data tilbage, efter sigende dukker op på computerskærmene.

Ransomwaren bærer navnet 'WannaCry' eller varianter af det.

Her til aften har Storbritanniens premierminister, Theresa May, bekræftet, at en række britiske hospitaler er ramt af et cyberangreb, der er en del af et større internationalt angreb. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Hun oplyste også, at der indtil videre ikke er beviser for, at patientdata er blevet kompromitteret.

På de ramte britiske hospitaler er stuer og skadestuer blevet lukket ned, hvilket i flere tilfælde har indstillet behandlingen af patienter.

Det hackerværktøj, der er blevet brugt til at blokere computerne, er angiveligt stjålet fra USA's nationale sikkerhedsagentur NSA af en hackergruppe ved navn The Shadow Brokers, skriver The New York Times.

Gennem NSA's hackerværktøj har gruppen fået adgang til informationer om en sårbarhed, som er opdaget og udviklet af NSA selv.

Hvad denne sårbarhed præcis indebærer er endnu uvist, men det er angiveligt den, som hackergruppen har brugt til at belejre computere i 12 lande med ransomware og krav om løsesummer.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce