Trump afviser at oplyse om samtaler i Det Hvide Hus optages

Et tweet fra den amerikanske præsident antyder, at samtaler med gæster i Det Hvide Hus bliver båndet.

Internationalt

Dønningerne vil ikke lægge sig efter Donald Trumps fyring af FBI's øverste chef tidligere denne uge.

Flere amerikanske medier er begyndt at bore i, om præsidentens samtaler med gæster i Det Hvide Hus i al hemmelighed bliver optaget.

Donald Trump har antydet, at han ligger inde med optagelser af private samtaler med den afsatte FBI-direktør James Comey.

Det vil i så fald være en tilbagevenden til den praksis, der gjorde sig gældende under præsident Richard Nixon i 1970'erne, konstaterer The Telegraph.

I et tweet advarede Trump fredag den afsatte FBI-direktør om at gå til medierne med oplysninger efter sin fyring.

»James Comey må håbe, at der ikke findes 'bånd' af vores samtaler, før han begynder at lække noget til pressen«, skrev Trump.

Sean Spicer, der er talsmand for Det Hvide Hus, afviste på en pressebriefing i præsidentboligen fredag at oplyse, om samtaler i det skjulte bliver optaget.

Ifølge The Telegraph fik Spicer spørgsmålet tre gange. Men uden at give et entydigt svar.

»Jeg har talt med præsidenten. Præsidenten har ikke yderligere at tilføje om det (tweetet, red.)«, svarede Spicer.

Kilder har til The New York Times fortalt, at Trump under et middagsselskab i Det Hvide Hus den 27. januar spurgte James Comey, om han kunne forvente ubetinget loyalitet fra FBI-chefen.

Men det afviste Comey, oplyser de anonyme kilder til avisen. I stedet tilbød han præsidenten sin fulde 'ærlighed'.

På Fox News afviste Trump fredag at oplyse, om han har en båndoptagelse af samtalen med Comey.

»Jeg kan ikke tale om det. Jeg vil ikke tale om det. Alt jeg ønsker, er at Comey er ærlig. Og det håber jeg, han vil være«.

Trump fortæller også, at det ikke ville have været et 'dårligt spørgsmål' eller 'upassende' at spørge Comey om hans loyalitet.

»Men jeg stillede ikke det spørgsmål«, tilføjer han ifølge The Telegraph.

James Comey er 'ikke bekymret over nogen båndoptagelser', som Trump måtte have af deres samtale, beretter medier.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce