Europol: Igangværende cyberangreb er uden fortilfælde

Lande som Storbritannien, Rusland og Taiwan er blevet hårdt ramt af et globalt hackerangreb.

Internationalt

Det europæiske politisamarbejde Europol kalder det globale cyberangreb, der menes at have påvirket 99 lande, for et angreb uden fortilfælde.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Siden fredag har myndigheder, organisationer og virksomheder verden over meldt om angreb eller forsøg på angreb af en virus, der tager filer og data på computere som gidsler.

It-sikkerhedsfirmaet Avast oplyser ifølge Reuters, at de har informationer om 57.000 tilfælde i 99 forskellige lande, hvor det er lykkedes virusset at snige sig ind på computere. Tidligere lød tallet for berørte lande på 74.

I toppen af hårdest ramte lande er Rusland, Ukraine, Taiwan og Kina.

Russiske banker, ministerier og jernbaner er blandt de ramte. Også i Tyskland har Deutsche Bahn fået ubudne gæster fra cyberspace.

I Frankrig har bilproducenten Renault bekræftet, at man også her har haft uvelkomment besøg af ransomware. Konsekvensen er, at produktionen af biler er sat på pause.

Ransomware betyder, at virussen tager data på computeren som gidsel. Når brugeren forsøger at se sin data, får brugeren en besked, der kræver en løsesum for at frigive brugerens data igen.

Slemt er det også i Storbritannien, hvor en række hospitaler blev inficeret fredag. Ifølge BBC er 40 hospitaler og klinikker blevet ramt rundt om i landet. Det har betydet aflyste operationer og konsultationer.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce