Foto: Alex Brandon/AP
Internationalt

Medie: Trump har afsløret hemmelige oplysninger for Rusland

Ved at afsløre hemmelige informationer over for Ruslands udenrigsminister har Trump risikeret en vigtig kilde.

Internationalt

USA's præsident, Donald Trump, afslørede tophemmelige informationer over for den russiske udenrigsminister og den russiske ambassadør under et møde i Det Hvide Hus i sidste uge.

Det oplyser nuværende og tidligere amerikanske embedsmænd ifølge The Washington Post.

Embedsmændene fortæller videre, at Trumps afsløringer har sat en vigtig efterretningskilde knyttet til Islamisk Stat på spil.

Informationerne, som Trump videregav, var blevet leveret af en samarbejdspartner til USA gennem en aftale om deling af efterretninger.

Oplysningerne bliver betragtet som så følsomme, at kun en begrænset skare indenfor den amerikanske regering samt blandt kredsen af allierede er bekendt med dem, oplyser embedsmændene.

Samarbejdspartneren havde ikke givet USA tilladelse til at dele materialet med Rusland.

Ifølge embedsmændene har Trump med sin beslutning risikeret samarbejdet med en allieret, der er tæt på Islamisk Stats inderkreds.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce