Putin: Vi kan fremskaffe referater med Trump og russere

Ruslands præsident tilbyder at komme USA's præsident til undsætning med optagelse af møde i Det Hvide Hus.

Internationalt

Rusland er rede til at udlevere referater af mødet i Det Hvide Hus i Washington D.C. mellem Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, og præsident Donald Trump.

Det siger Ruslands præsident, Vladimir Putin.

»Hvis den amerikanske regering finder det passende, er vi klar til at fremskaffe referater af samtalen mellem Lavrov og Trump til Kongressen og Senatet«, siger han på et pressemøde i Sotji.

Flere amerikanske medier har skrevet, at Trump under mødet med Lavrov røbede hemmelige oplysninger fra Israel.

Med til mødet var også Ruslands ambassadør i USA, Sergej Kisljak.

Kommentatorer og politikere siger, at det kan skade USA's relationer til allieredes efterretningstjenester, at Trump har videregivet hemmelige oplysninger til Rusland.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce