Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Foto: Carolyn Kaster/AP
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er de tre spotlys på den russiske forbindelse

Tre instanser undersøger Ruslands indblanding i præsidentvalget sidste år og russernes mulige forbindelser til Trump-lejren.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Repræsentanternes Hus

Efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus skal kortlægge sagen ved at tale med vidner og gennemgå dokumentation. Et flertal af medlemmerne repræsenterer præsidentens eget Republikanske Parti. Udvalgets formand måtte trække sig som leder af undersøgelsen, da det blev afsløret, at han sandsynligvis videregav oplysninger om arbejdet til præsident Trump. Undersøgelsen kulminerer med udarbejdelsen af en rapport, som eventuelt kan få politiske eller juridiske konsekvenser.

Senatet

Efterretningsudvalget i Senatet skal afdække sagen ved at indkalde vidner og gennemgå dokumentation. 8 af medlemmerne er republikanere, mens 7 er demokrater. Samarbejdet på tværs af partiskel har fungeret rimeligt. Arbejdet udmønter sig i en rapport. Rapporter fra dette udvalg har tidligere vakt betydelig opsigt. Det gælder for eksempel undersøgelsen af CIA's brug af tortur under 'krigen mod terror' .

FBI og den særlige anklager:

Den særlige anklager Robert Mueller overtager nu den strafferetslige efterforskning af, om folk i Trump-kampagnen har samarbejdet ulovligt med Rusland, der siden juli 2016 har ligget i FBI. Mueller får sin egen stab, men i praksis skifter en række af de agenter, der hidtil har efterforsket sagen i FBI, formentlig blot midlertidigt kasket. Mueller kan sigte mistænkte i sagen, foretage afhøringer og indsamle beviser som i en almindelig politiefterforskning. I modsætning til de parlamentariske undersøgere har Mueller ikke ansvar for at oplyse offentligheden – han skal blot vurdere om der er sket forbrydelser.

tonny.pedersen@pol.dk

Kilder: The New York Times, CNN, Infomedia

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden