Selvom der findes kritiske røster i Iran, så er det ikke meget man har set til dem op til det iranske valg.
Foto: Vahid Salemi/AP

Selvom der findes kritiske røster i Iran, så er det ikke meget man har set til dem op til det iranske valg.

Klummer

Der er ingen døde soldater i Irans valgkamp

Nyhedsanalyse. Kritik og protest findes i Iran, men er dog knapt offentligt, og det er ikke et tema for præsidentiel debat.

Klummer
FOR ABONNENTER

Hvis Barack Obama, USA’s tidligere præsident, håbede at komme på talefod med Iran efter atomaftalen i 2015, mislykkedes det. Og hvis Irans præstestyre håbede at komme helt fri af snærende sanktioner, mislykkedes det også.

Den politiske kampagne op til dagens iranske præsidentvalg er i forbløffende udstrækning gået som katten om den varme grød.

Iranske soldater kæmper og dør i Syrien og Irak. Det iranske præstestyre er afgørende sponsor for Libanons krigsførende Hizbollah-bevægelse, mentor for Houthi-bevægelsen i det krigsramte Yemen og mistænkes for at støtte shiitiske mindretal i Bahrain og Kuwait.

Det koster penge og liv for andre mellemøstlige lande. I de færreste samfund kunne det ske, uden at spørgsmål blev rejst, tvivl blev udtrykt, regeringer blev kritiseret, og uden at befolkninger blev om ikke chokeret, så dog lejlighedsvist bevæget.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce