Anthony Weiner forlader retten efter at have erkendt sig skyldig i at have sendt ulovlige beskeder til en mindreårsig. Han risikerer nu flere års fængsel.
Foto: Mary Altaffer/AP

Anthony Weiner forlader retten efter at have erkendt sig skyldig i at have sendt ulovlige beskeder til en mindreårsig. Han risikerer nu flere års fængsel.

Internationalt

Grædende politiker tilstår: Sendte uanstændigt materiale til mindreårig i sag, der kan have kostet Clinton sejren

Det tidligere kongresmedlem Anthony Weiner erklærer sig i dag skyldig i at have sendt »uanstændigt materiale« til en mindreårig. Sagen blev verdenskendt, da den kan have haft indflydelse på det amerikanske præsidentvalg.

Internationalt

Engang var han en lovende politiker, på vej mod stjernerne i demokraternes parti i USA.

I dag har han grædende erkendt sig skyldig i at sende ulovlige beskeder og fotos til en mindreårig pige fra North Carolina.

»Jeg har en sygdom, men jeg har ikke en undskyldning«, sagde den 52-årige Anthony Weiner i retten til den 15-årige pige.

Det var en rørstrømsk Weiner, der undskyldte for sin adfærd og sagde, at »hans destruktive impulser bragte meget sorg og ødelæggelse« hos hans familie og venner.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Weiner er desuden gået med til ikke at anke en fængselsdom på under 27 måneder som en del af sin tilståelsesaftale med anklagemyndigheden i New York.

Efter gentagne sexskandaler er der ikke meget stjernestøv tilbage på ekspolitikeren, der under præsidentvalget endte som midtpunkt i en større FBI-efterforskning, der var en tikkende bombe under hans egen kandidat, Hillary Clinton.

Voldtægtfantasier og skoleuniform

Sagen kom frem, da den 15-årige pige fortalte til tabloidavisen The Daily Mail, at Weiner og hun havde haft seksuelle samtaler online. Avisen bragte et interview med pigen, og i september 2016 skrev The Daily Mail:

»Anthony Weiner har i månedsvis haft et seksuelt forhold online til en 15-årig pige, og hun påstår, at han har bedt hende om at klæde sig ud som 'skolepige' for ham på en video chatte-app og har presset hende til at deltage i »voldtægtsfantasier««.

Herefter indledtes en efterforskning af Weiner - den efterforskning som fik Hillary Clintons e-mail-sag til at blusse op igen, kun 11 dage før valget.

Bombe under Hillarys præsidentkampagne

I forbindelse med efterforskningen af Weiners sexskandale, fandt FBI sikkerhedskopierede e-mails fra Clinton på Weiners computer. Mailsene var endt der, fordi Weiner dengang  var gift med Hillary Clintons tætteste rådgiver Huma Abedin, som havde brugt hans computer som back up.

I slutningen af oktober 2016 annoncerede den daværende chef for FBI, James Comey, i et brev til Kongressen, at forbundspolitiet gennemså de nyfundne e-mails for at afgøre, hvorvidt efterforskningen af Clintons omgang med hemmelige oplysninger skulle genåbnes. FBI havde tidligere efterforsket hemmeligstemplede e-mails fundet på en privat server, som Clintons brugte i embeds medfør i sin tid som udenrigsminister. Og demokraterne havde ellers kunnet ånde lettet op, da efterforskningen i juli - fem måneder før præsidentvalget - blev lukket med konklusionen: Clinton havde været »ekstremt skødesløs«, men i god tro, og der var ikke grund til at lægge sag an.

Nu lå de nyfundne mails altså som en tikkende bombe under den kandidat, der kunne blive USA's første kvindelige præsident.

Selv om James Comey to dage inden valget orienterede Kongressen om, at der ikke var noget relevant i de nye e-mails, gav Hillary Clinton fire dage efter valget Comey den direkte skyld for, at hun tabte til Donald Trump.

Comey, som nyligt blev fyret på gråt papir af præsident Trump, sagde i en vidneforklaring til Kongressen for to uger siden, at han følte »lettere kvalme« ved tanken om, at hans handlinger kan have påvirket valget, men at han ikke fortryder håndteringen af sagen.

Ikke første gang

Weiner  sagde i retten i dag, at han har ødelagt sin »livsdrøm i offentlighedens tjeneste«.  Her oplyste dommeren desuden, at Weiner skal registreres som sexforbryder.

Og det er ikke første gang, Weiner er ramt af skandaler, der inkluderer online-chat, intime fotos og sms-beskeder.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Weiner trak sig fra Repræsentanternes Hus i 2011, efter han kom til at sende et nøgenfoto af sig selv offentligt ud på Twitter. Billedet skulle have være sendt til en af hans politiske støtter.

Dengang var han repræsentant i en valgkreds i New York, og han påstod, at hans twitterkonto var blevet hacket, inden han indrømmede, at han selv havde sendt billedet ud - og i øvrigt også indrømmede, at han havde sendt »upassende« beskeder til flere kvinder.

Siden blussede flere 'sexting'-sager op.

I sommers blev det hele for meget for Huma Abedin, da endnu en skandale blussede op, og hun begærede skilsmisse.

Denne gang kom endnu en række intime beskeder frem, hvoraf en indeholdt en billede af Weiners skridt, mens han lå i sengen med deres yngste søn.

Detaljerne om Anthony Weiners tilståelsesaftale er stadig uklare.

Kilder: New York Times, Washington Post, Reuters, AP, The Daily Mail

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce