Trump taler under velkomstceremonien.
Foto: Oded Balilty/AP

Trump taler under velkomstceremonien.

Internationalt

Trump er landet i Israel og lover at arbejde for fred

USA's præsident lander i Israel. Han vil engagere sig i fred mellem Israel og Palæstina, siger hans minister.

Internationalt

Den amerikanske præsident, Donald Trump, er landet i lufthavnen Ben Gurion i Israel efter et statsbesøg i Saudi-Arabien.

Trump betoner i en kort tale foran præsidentens fly, Air Force One, at han under et besøg i Saudi-Arabien har fundet nye grunde til håb for regionen.

Det gælder en fælles indsats for at bekæmpe den internationale terrorisme og at sikre freden i Mellemøsten.

»Vi har foran os en sjælden mulighed for at bringe stabilitet til denne region og til at nedkæmpe terrorisme«, siger Trump.

Den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, der er med på rejsen, fortæller, at Trump er villig til at gøre en personlig anstrengelse for at sikre fred mellem israelere og palæstinensere.

Men det kræver, at begge parter er villige og seriøse deltagere, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Møde med Abbas

Besøget i Israel varer to dage. Trump skal senere på dagen have politiske drøftelser med Netanyahu. Der er planlagt et møde med palæstinensernes præsident, Mahmoud Abbas.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, var mødt op på landingsbanen for at tage imod Trump.

Han omtalte i en kort tale konsekvent det amerikanske præsidentpar ved deres fornavne Donald og Melania for at understrege et personligt venskab.

Hvor skal ambassaden ligge?

I løbet af weekenden gav Israel en række indrømmelser med økonomisk betydning til palæstinenserne. Det var blandt andet at gøre det nemmere at passere det mest travle checkpoint mellem Vestbredden og Israel.

Det var tilsyneladende for at følge op på Trumps opfordring til tillidsskabende handlinger.

Israels initiativer blev hilst velkommen af USA, men blev mødt med skepsis af palæstinenserne, som siger, at de har hørt den slags løfter før.

Trump lovede under valgkampen at flytte USA's ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Men en kilde i Det Hvide Hus siger, at præsidenten ikke vil annoncere det under sit besøg i Israel.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce