Paven skal give Trump rundvisning i Peterskirken

Trump mødes med pave Frans onsdag og får derefter rundvisning i Peterskirken og Det Sixtinske Kapel.

Internationalt

Den amerikanske præsident, Donald Trump, landede tirsdag i Leonardo da Vinci-lufthavnen udenfor Rom. Trump mødes med pave Frans onsdag morgen i Vatikanet.

Trump er på sit første officielle besøg i Europa, siden han blev indsat i præsidentembedet. Han landede i Air Force One lidt før klokken 18.30.Han kom til Rom efter besøg i Saudi-Arabien, Israel og i de palæstinensiske områder.

Trump mødes med pave Frans onsdag morgen i Vatikanet. Blandt de emner, som de tidligere har været klart uenige om, er flygtninge og migranter, uhæmmet kapitalisme og klimaforandringer.

De er også uenige om dødsstraf og våbenhandel, mens de ser ens på abortspørgsmålet og forfølgelsen af kristne i Mellemøsten og Asien.

Efter en audiens hos paven, som også Trumps kone, Melania, og datteren Ivanka ventes at deltage i, får det amerikanske præsidentpar en rundvisning i Det Sixtinske Kapel og i Peterskirken.

Trump mødes derefter med Italiens præsident og premierminister i præsidentpaladset.

Den amerikanske præsident flyver onsdag eftermiddag til Bruxelles for at deltage i møder med ledere fra EU og Nato, inden han sent torsdag vender tilbage til Italien for at deltage i et G7-topmøde på Sicilien fredag og lørdag.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce