Foto: Andrew Medichini/AP
Internationalt

FBI gransker Trumps svigersøn i Rusland-undersøgelse

Jared Kushner er på FBI's radar, fordi han har mødtes med en bankmand og en diplomat fra Rusland.

Internationalt

Jared Kushner, der er svigersøn til den amerikanske præsident, Donald Trump, og rådgiver i Det Hvide Hus, bliver efterforsket af FBI.

Det sker i forbindelse med en undersøgelse af russisk indblanding i det amerikanske præsidentvalg. Det skriver The Washington Post.

Kushners forbindelser til Rusland bliver undersøgt, fordi han har været i kontakt med blandt andre en russisk ambassadør og en bankmand fra Moskva, skriver avisen. Møderne fandt sted i december.

Avisen citerer personer, der er tæt på efterforskningen. Det er ikke kendt, om Kushner er blevet bedt om at udlevere oplysninger til FBI i forbindelse med undersøgelsen, rapporterer NBC News.

En udtalelse fra Kushners advokat tyder dog på, at det ikke er tilfældet.

»Hr. Kushner har tidligere frivilligt valgt at dele sin viden om møderne med Kongressen. Han vil gøre det samme, hvis han bliver kontaktet med en ny forespørgsel«, siger Jamie Gorelick, der er en af Kushners advokater.

I sidste uge skrev The Washington Post, at en højtstående embedsmand i Det Hvide Hus bliver undersøgt. Her nævnte avisen dog ikke noget om, at embedsmanden var Jared Kushner.

FBI's undersøgelse af forbindelserne mellem Donald Trumps lejr og Rusland har trukket overskrifter i månedsvis.

I februar fratrådte Trumps daværende nationale sikkerhedsrådgiver, Michael Flynn. Det skete, efter at han var blevet beskyldt for at tale usandt om sine møder med den russiske ambassadør i USA, Sergej Kisljak.

Siden da har Trump også fyret FBI-chef James Comey, der stod i spidsen for FBI's undersøgelse af Ruslands rolle i præsidentvalget.

Efter afskedigelsen er en ny særlig anklager blevet udpeget til at lede undersøgelsen. Valget er faldet på den tidligere FBI-chef Robert Mueller.

Det har fået Donald Trump til at påstå, at han er udsat for en heksejagt.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  An image posted by Oscars show host Ellen DeGeneres (bottom row, 4th L) on her Twitter account shows movie stars, including Jared Leto, Jennifer Lawrence, Meryl Streep (bottom row L-3rd L), Channing Tatum, Julia Roberts, Kevin Spacey, Brad Pitt, Lupita Nyong'o, Angelina Jolie (top row L-R) and Bradley Cooper (bottom row, 2nd R), as well as Nyong'o's brother Peter (bottom row, R), posing for a picture taken by Cooper at the 86th Academy Awards in Hollywood, California March 2, 2014. The self-portrait tweeted by host DeGeneres and actors taken during Hollywood's annual Academy Awards ceremony on Sunday quickly became the most shared photo ever on Twitter. Picture taken March 2, 2014. REUTERS/Ellen DeGeneres/Handout via Reuters (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT MEDIA TPX IMAGES OF THE DAY PROFILE) ATTENTION EDITORS

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce