Trumps kommunikationschef træder tilbage efter tre måneder

Michael Dubke vil ikke længere arbejde i Det Hvide Hus, fortæller rådgiver for Donald Trump.

Internationalt

Kommunikationschefen i Det Hvide Hus træder tilbage, bekræfter præsident Donald Trumps rådgiver om 47-årige Michael Dubke.

Trump var i forrige og sidste uge på besøg i Mellemøsten og Europa, og opgaven med denne rejse ville chefen gerne afslutte, inden han stopper.

»Han har sagt, at han ønsker at forlade Det Hvide Hus. Han sagde meget klart, at han gerne ville gennemføre arbejdet med præsidentens udlandsrejser«, siger rådgiver Kellyanne Conway til Fox News.

Michael Dubke blev ansat af Trump for tre måneder siden. Der er endnu ikke fundet en dato for hans sidste arbejdsdag. Han meddelte sin afsked 18. maj.

Axios News skriver med henvisning til en højtstående embedsmand, at Dubke forlader præsidentens kontor i en god atmosfære.

Større omlægning

Amerikanske medier har beskrevet et til tider hektisk arbejdsmiljø omkring præsidenten, som ofte ytrer sig markant - og udiplomatisk - på Twitter.

Dubke forlader posten, mens man i Det Hvide Hus er i gang med en større strategisk omstrukturering.

Det sker i forlængelse af historier om forbindelser mellem Trumps folk og Rusland, og flere undersøgelser presser præsidenten i den sag.

Trump skal ifølge nyhedsbureauet Reuters have planer om at ansætte flere rådgivere. Han vil angiveligt ansætte en tidligere kampagnechef.

Præsidentens kommunikationsstab har planer om at afholde færre tv-filmede pressemøder i Det Hvide Hus med talsmand Sean Spicer.

Donald Trump vil til gengæld tage imod flere spørgsmål direkte fra medier.

Rygter om Sean Spicers afgang maner Conway i jorden. Den kvindelige rådgiver siger, at han er tilbage i funktion foran pressen tirsdag.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce