0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Kirsty Wigglesworth/AP
Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Theresa May har været en målrettet premierminister, siden hun overtog den magtfulde post i 10 Downing Street sidste år. Her ses hun på vej til den britiske dronning i maj måned for at meddele, at hun opløser parlamentet og udskriver valg.

Historien om Theresa May, kapitel 3: »Pokkers besværlig« strammer vil sætte sig tungt på magten

Theresa May har som den første konservative leder i 20 år formået at forene sit parti. I valgkampen fremstiller hun sig selv som den kompromisløse og hårde forhandler, der kan være besværlig over for EU. Hendes eftermæle kommer til at afhænge af, hvad hun leverer i forhandlingerne med unionen.

FOR ABONNENTER

For en politiker, der bryster sig af at holde sig ude af det beskidte politiske spil, var det en iskold Theresa May, der om aftenen 13. juli 2016 satte sig bag skrivebordet i Downing Street nummer 10.

Første punkt på dagsordenen hed George Osborne. Efter mindre end en halv time sendte hun bud efter finansministeren, der var en nær ven af hendes forgænger David Cameron og talrige gange havde kritiseret de stramninger af indvandringsreglerne, hun havde lavet i sine seks år som indenrigsminister.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts