Foto: Jacquelyn Martin/AP
Internationalt

Trump føler sig renset af fyret FBI-chefs vidneudsagn

Præsidenten føler, at James Comeys nedskrevne vidneudsagn bekræfter, at han har rent mel i posen.

Internationalt

USA's præsident, Donald Trump, føler sig 100 procent renset, efter at den fyrede FBI-chef James Comey onsdag offentliggjorde sit vidneudsagn før en høring i Senatet torsdag.

»Præsidenten føler, at han har fået komplet og fuldstændig oprejsning. Han er ivrig efter at fortsætte med sin dagsorden«, siger Trumps advokat Marc Kasowitz i en meddelelse.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Ifølge meddelelsen er Donald Trump glad for, at James Comey »endelig offentligt har bekræftet, at præsidenten ikke var en del af Ruslands-efterforskningen«, lyder det fra Marc Kasowitz.

James Comey afleverede onsdag et nedskrevet vidneudsagn før torsdagens høring i Senatet.

Vidneudsagnene understøtter ifølge Reuters beskyldninger mod Trump. Blandt andet står der, at præsidenten forsøgte at påvirke undersøgelser omkring den daværende nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn.

Comey siger også i udsagnene, at Trump i et telefonopkald 30. marts spurgte ham om, hvad der kunne gøres for at få mindsket intensiteten omkring en efterforskning af Trump-lejrens påståede relationer til Rusland.

Præsidenten sagde også ifølge den tidligere FBI-chef, at han forventede loyalitet fra Comey.

»Jeg har brug for loyalitet. Jeg forventer loyalitet«, skal Trump have sagt. Ordene faldt i forbindelse med drøftelser om, hvorvidt Comey ville fortsætte som FBI's direktør.

Fyret for ikke at være i stand til at lede FBI

Comey blev fyret som FBI-direktør den 9. maj. Som afsked fra Trump lød det, at Comey ikke var i stand til 'effektivt at lede bureauet'.

Høringen skal kaste lys over forløbet omkring de påståede forbindelser mellem Trumps stab og Rusland.

Høringen i senatets efterretningsudvalg imødeses med stor spænding.

Comey vil indlede med at berette om en middag, som han havde med Trump den 27. januar - en uge efter præsidenten blev indsat.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce