Foto: Alex Brandon/AP
Internationalt

Comey i høring: Jeg var ærlig talt bange for, at Trump ville lyve om vores møder

Tidligere FBI-direktør James Comey skrev referater efter møderne med præsident Trump.

Internationalt

»Noget stort skal til at ske. Jeg er nødt til at huske hvert eneste ord. Det var en meget foruroligende udvikling, og jeg husker, at jeg tænkte, at jeg var nødt til at dokumentere det«.

Sådan siger tidligere FBI-Direktør James Comey, der blev fyret 9. maj af præsident Trump og nu afhøres ved en høring i Washington.

Han fortæller, at han var bange for, at USA's præsident ville lyve om indholdet af deres møder, og derfor følte, at han var nødt til at tage noter.

Det store spørgsmål er: Forsøgte præsident Trump at stå i vejen for FBI's igangværende efterforskning af Ruslands indflydelse på præsidentvalget.

»Det er ikke min rolle at afgøre, hvorvidt præsidenten forsøgte at forhindre efterforskningen, men møderne var foruroligende«, siger James Comey.

Mr. Comey refererer til flere møder mellem FBI-direktøren og USA's præsident, hvor samtalerne blandt andet faldt på Comeys job, hans loyalitet overfor præsidenten og den igangværende efterforskning.

Blandt andet et møde i Det Ovale Kontor den 14. februar, hvor præsidenten bad alle undtagen Comey forlade rummet - heriblandt Comeys chef, justitsminister Jeff Session.

Her bad præsidenten angiveligt Comey om at lade Mike Flynn slippe for yderligere efterforskning, fordi han var en »fin fyr«.

Den offentlige høring fortsætter frem til klokken 19, hvorefter en fortrolig høring fortsætter.

Høringen kan følges live her.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce