Trump: Vi er under belejring men bliver større og stærkere

Under et møde med evangelister tegner Trump et billede af sine modstanderes påståede ondskabsfuldheder.

Internationalt

Donald Trump erkender efter en høring i Senatet med en fyret FBI-direktør, at han er presset af sine modstandere, som via 'løgne og had' vil af med ham.

Uden at nævne eller direkte henvise til høringen lover den amerikanske præsident under et møde med evangelister i Washington, at hans modstandere vil få kamp til stregen.

Det sker, mens omfanget af forbindelser mellem Trumps stab og Rusland fortsat undersøges og ifølge amerikanske kommentatorer presser præsidenten.

»Vi er under belejring. Men vi kommer ud på den anden side større, bedre og stærkere end nogensinde«, siger Trump ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Under høringen sagde tidligere FBI-direktør James Comey, at Trump og Det Hvide Hus har løjet.

En talskvinde i Det Hvide Hus afviser denne anklage.

»Jeg kan med sikkerhed sige, at præsidenten ikke er en løgner, og jeg er helt ærlig fornærmet over det spørgsmål«, siger Sarah Huckabee Sanders under et pressemøde i Det Hvide Hus ifølge nyhedsbureauet AFP.

Trump siger, at han forudser en decideret smædekampagne.

»De kommer til at lyve. De vil spænde ben, og de vil sprede deres had og deres fordomme. Vi vil ikke stoppe med at gøre det rigtige«.

»Vi ved, hvordan man slås, og vi giver aldrig op«, siger Trump.

Comey blev fyret af Trump tidligere på året.

Det skete, mens Comey ledte en undersøgelse af forbindelser mellem Trumps politiske hold under valgkampen og Rusland.

Efter Comeys vidneforklaring siger det ledende demokratiske medlem af efterretningskomitéen i Repræsentanternes Hus, at Trump forsøgte at blande sig i FBI's undersøgelse.

»Som jeg ser det, udgør vidneforklaringen et bevis på en hensigt om at blande sig og muligvis obstruere i hvert fald en del af Rusland-undersøgelsen - hvis ikke mere«, siger Adam Schiff.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce