To dræbt i angreb mod populært feriested nær Malis hovedstad

Feriekolonien Le Campement er populær blandt vesterlændinge. Søndag beretter vidner om skud fra stedet.

Internationalt

Gerningsmænd angreb søndag aften en feriekoloni øst for Malis hovedstad, Bamako. Specialstyrker befriede omkring 20 gidsler, mens mindst to blev dræbt ved feriestedet, oplyser Malis sikkerhedsminister til nyhedsbureauet AFP.

»Det er et jihadistangreb. Maliske sikkerhedsstyrker greb ind«, siger ministeren, Salif Traore.

Han tilføjede, at den ene af de to dræbte er fransk-gabonesisk. Det andet dødsoffers nationalitet er ikke umiddelbart kendt.

Styrkerne fra både Mali og Frankrig rykkede ud mod området, hvor beboere hørte skud og så røgsøjler. Situationen skal være under kontrol igen, oplyser Modibo Traore, en talsmand for Malis specialstyrker, til AP. Han siger, at mellem tre og fire personer angreb stedet.

Luksusferiested for vesterlændinge

Feriestedet, der blev angrebet, er populært blandt vesterlændinge og beskrives som et luksusferiested. På Twitter opfordrer Udenrigsministeriets Borgerservice danskere til at holde sig væk fra området og holde sig orienteret.

Mali blev i marts 2012 udsat for et militærkup, og et islamistisk oprør kom efterfølgende, som destabilisrede landet yderligere. Siden 2013 har der været en FN-mission i landet, men det har ikke forhindret militante islamister i at true sikkerheden.

I november 2015 angreb bevæbnede islamister gæster og personale som gidsler på luksushotellet Radisson Blu i hovedstaden. Det kostede 20 personer livet, heriblandt 14 udlændinge. En afrikansk fraktion af al-Qaeda påtog sig skylden for angrebet.

Siden angrebet har landet været i undtagelsestilstand, som senest blev fornyet med seks måneder tilbage i april.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce