Deltagerne i det påståede terrorangreb - deriblandt piloten og skuespilleren Oscar Perez - dukkede efter angrebet op i en video, der var lagt ud på Instagram.
Foto: AP

Deltagerne i det påståede terrorangreb - deriblandt piloten og skuespilleren Oscar Perez - dukkede efter angrebet op i en video, der var lagt ud på Instagram.

Internationalt

Venezuelas præsident: Helikopter åbner ild mod højesteret

På video siger tidligere actionskuespiller, at det var hans gruppe, der angreb. Mange er skeptiske.

Internationalt

Venezuelas præsident, Nicolas Maduro, hævder, at landets højesteret er blevet beskudt fra en helikopter.

Maduro kalder det påståede angreb tirsdag for "et terrorangreb". Det er en del af en sammensværgelse mod regeringen, hævder han ifølge AFP.

»Jeg har aktiveret alle de væbnede styrker for at sikre freden«.

»Før eller siden vil vi finde helikopteren og de ansvarlige for dette terrorangreb«, siger han i en erklæring fra præsidentpaladset«.

Der er stor skepsis i oppositionen over for oplysningerne. Mange giver på de sociale medier udtryk for, at det er et iscenesat stunt for at sværte Maduros modstandere.

Deltagerne i det påståede terrorangreb dukkede lidt senere op i en video, der var lagt ud på Instagram, skriver Reuters.

Ifølge Venezuelas regering er det politipiloten Oscar Perez, der er bagmanden. Han har sammen med sin medsammensvorne stjålet helikopteren.

På videoen hævder Perez at repræsentere en koalition af grupper, som er imod Maduros "kriminelle" regering. Han står i uniform foran fire hætteklædte mænd med maskinpistoler.

»Kampen er imod den onde regering. Mod tyranniet«, siger han.

Ifølge lokale medier optrådte Perez tilbage i 2015 i en actionfilm, der på engelsk havde titlen 'Suspended Death' (døden udskudt). I filmen, som han var med til at producere, spillede han hovedrollen som efterretningsagent, der redder en bortført forretningsmand.

Skyderiet fra helikopteren mod højesteret fandt sted, mens Maduro holdt en tv-transmitteret tale fra præsidentpaladset.

Maduro siger senere, at der fra den blå helikopter blev skudt mod retsbygningen med både håndvåben og granater, der dog ikke detonerede.

»Det kunne være endt i en tragedie med adskillige dræbte og kvæstede«, siger Maduro.

Ifølge Venezuelas regering blev der også affyret 15 skud fra helikopteren mod indenrigsministeriet.

Tidligere på dagen sagde Nicolas Maduro, at han var klar til med våben at bekæmpe ethvert voldeligt forsøg på at vælte hans socialistiske regering.

/ritzau/

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce