Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Trumps twitter-krig mod det amerikanske nyhedsmedie CNN eskalerer.

Trumps twitter-krig mod det amerikanske nyhedsmedie CNN eskalerer.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trump mod medierne: USA's præsident håner CNN med fight-video på Twitter

Krigen mod de etablerede 'falske medier', som USA's præsident, Trump, kalder dem, fortsætter. Det går særligt hårdt ud over nyhedsmediet og tv-stationen CNN.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tidligere i dag langede præsident Donald J. Trump hårdt ud efter de etablerede medier ved et arrangement i John F. Kennedy Center for the Performing Arts i Washington.

»De falske medier prøver at lukke munden på os, men det får de ikke lov til. For folket kender sandheden. De falske medier forsøgte at forhindre os i at vinde Det Hvide Hus. Men jeg er præsident, og det er de ikke«, lød det fra Trump ifølge New York Times.

Den bredside er imidlertid blevet overgået med en såkaldt GIF-video, som præsidenten har offentliggjort på Twitter.

Videoen er lagt op på twitter efter præsidenten tidligere forsvarede sine - for en præsident - helt usædvanlige online-aktiviteter. Det skyldes med Trumps egne ord: at han er moderne-præsidentiel.

Donald Trump har længe været i åben krig med de etablerede amerikanske medier, som ifølge Trump leverer falske nyheder og er urimeligt kritiske i deres dækning af den amerikanske præsident.

Senest forbød præsidenten medierne af sende live fra pressebriefinger i Det Hvide Hus. Det fik CNN til at sende en tegner, som normalt bruges ved lukkede retssager, til næste briefing i protest.

Trump mod CNN

Netop CNN er ekstra hårdt ramt af præsidentens vrede for tiden, og der landede en kærkommen appelsin i Trumps turban, da det kom frem, at tre CNN-journalister havde forladt mediet efter tilbagetrækningen af en artikel om Trumps påståede russiske forbindelser.

Det fik Trumps indre sangfugl til at bryde ud i spontan sang på Twitter:

En intern undersøgelse udført af ledelsen i CNN afslørede, at journalisterne bag historien ikke havde overholdt redaktionelle procedurer inden offentliggørelsen af artiklen.

Historien, der fortalte, at Kongressen efterforskede en russisk investeringsfond med forbindelser til Trumps embedsmænd, citerede kun en anonym kilde.

Og den type artikel skal forbi faktatjekkere, advokater og eksperter inden publicering, skriver CNN.

Historien blev fjernet fra hjemmesiden, og den Trump-allierede republikaner Anthony Scaramucci, som var omtalt i artiklen, fik en undskyldning.

»CNN gjorde det rigtige. God beslutning. Undskyldningen er accepteret. Alle laver fejl. Lad os komme videre«, tweetede Scaramucci den følgende morgen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden