Demonstranter samles forud for aftenens »Velkommen til helvede«-demonstration mod G20-topmødet i Hamburg 8. og 9. juli.
Foto: Michael Probst/AP

Demonstranter samles forud for aftenens »Velkommen til helvede«-demonstration mod G20-topmødet i Hamburg 8. og 9. juli.

Internationalt

Ildslukkere med brandbar væske konfiskeret: Tysk politi forventer voldsomme angreb fra demonstranter ved G20-topmøde

Dagen før dagen hvor topledere fra verdens 20 største økonomier mødes i Hamburg, tyvstarter en gruppe demonstranter allerede i aften.

Internationalt

»Velkommen til helvede«.

Det enkle budskab står skrevet i versaler på et udstrakt banner foran Skt. Pauli Fiskemarked i Hamburg, og dermed er beskeden til lederne fra verdens tyve største økonomier - de såkaldte g20 lande - klar:

I er ikke velkomne.

Selv om G20-topmødet først begynder i morgen samles en gruppe demonstranter allerede torsdag ved fiskemarkedet i Skt. Pauli distriktet under parolen »Welcome to hell« - Velkommen til helvede.

Et budskab som også spredes på Twitter med hashtagget #welcometohell.

Demoen, der begyndte med musik og brandtaler klokken 16, bevæger sig klokken 19 mod byens nyoprettede sikkerhedszone - 'den røde zone' og slutter et »stenkast« fra Messehallerne, hvor G20-topmødet afholdes, oplyser arrangørerne, der kalder sig Autonom og antikapitalistisk alliance mod G20-topmødet i Hamburg.

Politiet regner med, at demonstrationen tiltrækker omkring 5.000 anarkister og venstreradikale aktivister. Det forventes, at de voldelige aktivister, der i anledningen er rejst fra Skandinavien, Schweiz, Italien og flere andre europæiske lande vil skabe problemer for politiet og derfor møder ordensmagten ifølge Reuters talstærk op.

»Vi forventer voldsomme angreb«, lyder det fra politichefen i Hamburg Ralf Martin Meyer ifølge The Guardian.

Byen er taget som gidsel

Tysklands næststørste by, Hamburg, forbereder sig i øjeblikket på morgendagens G20-topmøde, hvor lederne fra 20 af verdens største økonomier mødes henover weekenden 8. og 9. juli. Blandt de prominente deltagere er blandt andre Ruslands Vladimir Putin, USA's præsident Donald Trump og Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogon.

Politiet forventer mere end 100.000 demonstranter i løbet af de to dage, hvoraf op mod 8.000 ifølge BBC er bevæbnede ekstremister.

»Nogle af de her militante vil være meget aggressive. I de sidste par dage har vi konfiskeret improviserede våben herunder slangebøsser og ildslukkere med brandbar væske tiltænkt politiet«, oplyser Ralf Martin Meyer ifølge BBC.

En gruppe demonstranter planlægger at spærre toppolitikerne og deres delegationer inde i Messehallerne i Hamburg ved at danne en stor kæde om området. På den måde forhindres deltagerne i at komme til og fra deres hoteller.

Men i løbet af dagene arrangeres mange forskellige demonstrationer og happenings i byen, hvilket besværliggør opgaven for politiet. Derfor ligner Hamburg i øjeblikket mere en krigzone end en metropol.

Politiet lukker nemlig hele kvarterer og opretter zoner i området omkring topmødet, hvor beboere skal vise id for at komme hjem.

Dertil kommer de omkring 20.000 betjente, der skal opretholde ro og orden i det, der beskrives som et regulært sikkerhedsmæssigt mareridt i byen, der er kendt for sit voldsberedte, venstreradikale miljø.

Et miljø der tilmed har hjemme i kvarterne Skt. Pauli og Sternchanze, som ligger tæt på Messehallerne og dermed topmødet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden