Politi i kampuniformer i en af de utallige fremrykninger mod aktivisternes blok under urolighederne i Hamburg.
Foto: Michael Probst/AP

Politi i kampuniformer i en af de utallige fremrykninger mod aktivisternes blok under urolighederne i Hamburg.

Internationalt

Næsten 500 tyske betjente kom til skade under G20-optøjer

Arrangør bag stor G20-demonstration tager afstand fra vold, der har fundet sted i Hamburg de seneste dage.

Internationalt

476 politibetjente er blevet såret i Hamburg i forbindelse med det netop afsluttede G20-topmøde.

Et topmøde, som var præget af voldelige demonstrationer og hærværk.

De første demonstrationer begyndte 22. juni. Siden er i alt 144 personer blevet anholdt og 290 personer fængslet.

Det oplyser politiet i Hamburg ifølge nyhedsbureauet dpa.

Natten til søndag fortsatte aktivisterne deres optøjer. Det skete, selv om lederne af verdens 19 vigtigste industrilande og vækstøkonomier samt EU var rejst fra byen igen.

Endnu engang måtte politiet finde vandkanonerne, peberspray og tåregas frem, mens demonstranterne svarede igen med flasker, sten og kanonslag. Og i nattens løb er flere butikker også blevet plyndret, skriver avisen Der Spiegel.

Her søndag morgen var fejemaskinerne så småt begyndt at køre på gaderne i Hamburg, der stadig er fyldt med forkullede bilvrag, glasskår og ødelagte el-bokse efter gårsdagens optøjer.

'Velkommen til helvede'

De voldelige optøjer er blevet fordømt af både tyske politikere, deltagere og arrangører af hoveddemonstrationen 'Velkommen til helvede'.

Tysklands udenrigsminister, Sigmar Gabriel, har sagt, at »Tysklands rygte er blevet alvorligt ramt i udlandet af hændelserne i Hamburg«.

Andreas Blechschmidt, der står bag 'Velkommen til helvede', tog lørdag afstand fra de voldelige optøjer, som havde »fået sit eget liv«.

»Vi mener, at det er forkert - både politisk og i form af demonstrationens indhold, siger han til den tyske tv-kanal NDR. Han tilføjer, at »det handler ikke om at sætte ild til supermarkeder eller beboeres biler«.

Flere end 20.000 betjente var på standby i forbindelse med topmødet.

Den store politistyrke stod blandt andet klar til at skride ind mod demonstranterne med pansrede køretøjer, helikoptere og droner. Sidstnævnte kunne bruges til overvågning.

Afviser kritik af politiet

Tysklands forbundsminister, Frank-Walter Steinmeier, besøgte her til morgen en af de sårede politibetjente på hospitalet.

»Et sådan niveau af vold har vi ikke oplevet før til de seneste års demonstrationer i Tyskland. Det chokerer mig og gør mig målløs, at demonstranterne har handlet med en sådan hensynsløshed«, sagde han ifølge Der Speigel.

Forbundsministeren var sammen med Hamburgs borgmester, Olaf Scholz, som tidligere på ugen havde proklameret, at politiet var godt forberedt på topmødet.

Men efter de seneste dages uroligheder er politiets indsats blevet kritiseret i flere af de tyske medier.

Søndag morgen forsvarede Olaf Scholz dog politiets indsats, som han både kaldte »heroisk« og for en »stor præstation«. Og han forsikrede om, at de demonstranter der havde forvoldt skade, ville få lange fængselsstraffe.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce