Collage: Christina Sonet.
Foto: AP

Collage: Christina Sonet.

Internationalt

Overblik: Her er Trumps topfolk, som deltog i smuds-møde

Sønnen, svigersønnen og kampagnechefen er kommet i fokus efter afsløringer om møde med russisk advokat.

Internationalt

Opdateret 11. juli 10.23:

Tre af Trumps nærmeste rådgivere er kommet ekstra meget i fokus i den verserende sag om Trump-lejrens mulige forbindelser til Rusland under sidste års præsidentvalg.

Avisen New York Times har kunnet afsløre, at sønnen Donald Trump Jr., svingersønnen Jared Kushner og kampagnechef Paul Manafort sidste sommer holdt et møde med en russisk advokat for at få skadelige informationer om Hillary Clinton.

Det er meget almindeligt i amerikansk politik, at kampagner indsamler skadelige oplysninger om modstanderen, men mødet - som hovedpersoner bekræfter fandt sted - skaber et direkte link mellem Trump-lejren og russiske kontaktet.

Donald Trump Jr. har skiftet forklaring om mødets indholdt, men har fastholdt, at der intet odiøst var i det, og at der intet kom ud af det.

Senere har New York Times fortalt, at Trump-arvingen var på forhånd orienteret om, at smuds-oplysninger kom fra ingen ringere end Putin-styret. Det afviser hovedpersonerne.

Her kan du lære de tre nøglefigurer bedre at kende.

Donald Trump Jr.

Arkivfoto: : Kathy Willens/AP

Den 39-årige Donald Trump Jr. er ældste barn af Donald Trump og dennes første kone, Ivana. Han forvalter sammen med sin lillebror Eric forretningsimperiet The Trump Organisation. Han fik på det republikanske konvent æren af officielt at nominere sin far som partiets præsidentkandidat og var særdeles aktiv under sin fars valgkamp. Han gjorde sig dog også uheldigt bemærket, blandt andet ved at lave en upassende sammenligning mellem syriske flygtninge og frugtslik: Han postede et billede og spurgte: »Hvis jeg stod med en skål Skittles og fortalte dig, det kun var tre af dem, der var gift i, ville du så tage en håndfuld? Det er vores problem med de syriske flygtninge«. Trump Jr., der i øvrigt er kendt som en passioneret storvildtjæger, blev i første omgang et kendt ansigt via sit engagement i reality-tv. Han er i dag gift med en tidligere fotomodel, Vanessa Haydon.

Jared Kushner

Arkivfoto:: Evan Vucci/AP

Den 36-årige Jared Kushner er både præsident Trumps svigersøn og hans seniorrådgiver. Kushner, der er kendt som en rigmandssøn, er uddannet fra Harvard University og New York University. Da han blev udnævnt til Trumps seniorrådgiver, måtte han fratræde sine stillinger som topchef for sin families milliardforetagende, Kushner Companies, og som udgiver af avisen The New York Observer. Kushner er gift med præsidentens 35-årige datter, Ivanka Trump, der er særdeles involveret i sin fars politiske virke. I forbindelse med det nyligt afholdte G20-topmøde i Hamburg vakte det en del undren og kritik, at hun under et vigtigt møde midlertidigt optrådte som stedfortræder for sin far og overtog hans plads mellem Kinas præsident og den britiske premierminister, dog uden at tage ordet. Ægteparret Kushner og Ivanka går også under navnet ’The Power Couple’.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Paul Manafort

Den 68-årige Paul Manafort vakte i fjor international opsigt, da han måtte trække sig som leder af Donald Trumps valgkampagne. Det skete ikke mindst på grund af beskyldninger om, at Manafort havde bedrevet ulovlig lobbyvirksomhed for prorussiske politikere i Ukraine, heriblandt for landets tidligere præsident Viktor Janukovitj.

Paul Manafort er stadig i myndighedernes søgelys og indgår som en central figur i hele det efterforskningsarbejde, der foregår i et forsøg på at afdække eventuelle forbindelser mellem Rusland og Donald Trumps stab. Manafort, der er advokat af uddannelse, har en længere karriere bag sig som politisk rådgiver. Gennem årene har han blandt andet rådgivet og arbejdet for de tidligere republikanske præsidenter Gerald Ford, Ronald Reagan og George W.H. Bush.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden