Politiet i London er samlet ved gerningsstedet efter et angreb torsdag, hvor en 32-årig mand fik kastet en skadelig substans i ansigtet af gerningsmænd, der stjal hans knallert - og kørte væk. Foto: Sarah Cobbold via AP

Politiet i London er samlet ved gerningsstedet efter et angreb torsdag, hvor en 32-årig mand fik kastet en skadelig substans i ansigtet af gerningsmænd, der stjal hans knallert - og kørte væk. Foto: Sarah Cobbold via AP

Internationalt

Teenager sigtes i sag om syreangreb i London

16-årig dreng mistænkes for at stå bag fem syreangreb i London torsdag. Fredag var der et tilsvarende angreb.

Internationalt

En 16-årig dreng er lørdag blevet sigtet af britisk politi i forbindelse med fem syreangreb i London. I alt er drengen blevet sigtet for 15 lovovertrædelser.

Det skriver BBC.

Sigtelserne lyder blandt andet på røveri, alvorlig kropslig skade og besiddelse af en genstand til at udlede skadeligt stof.

Det var sent torsdag aften, at fem personer i London blev angrebet ved at få smidt syre ud over sig.

Knallertbander

Alle fem episoder skete inden for 90 minutter og fandt sted i den østlige og nordlige del af den britiske hovedstad.

Gerningsmændene kørte på en knallert op på siden af ofrene og hældte syre eller en lignende ætsende væske i ansigtet på dem.

Det første angreb gik ud over en 32-årig mand klokken 22.25. Han kom kørende på en knallert i området omkring Hackney.

De fem ofre blev alle kørt til forskellige hospitaler efter angrebene. Et af ofrene har fået det, der betegnes som 'livsændrende skader'.

Giftigt middel

Den 16-årige dreng blev anholdt fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters. Det samme gjorde en 15-årig dreng, men han er ifølge BBC blevet løsladt mod kaution.

Mindre end 24 timer efter de fem angreb blev en knallertkører udsat for et muligt nyt angreb med syre. Hændelsen fandt sted fredag ved 17-tiden i Dagenham, der er en af det østlige Londons store forstæder.

Ifølge avisen The Telegraph kørte to mænd på en knallert op på siden af offeret, en mand i 20'erne, og sprøjtede en væske, der beskrives som et 'giftigt middel', mod ham.

Mændene forsøgte at stjæle hans knallert, men det lykkedes ikke. Manden blev bragt til et hospital. Politiet oplyser, at offeret ikke har fået varige skader og er udskrevet igen. Ingen personer er anholdt i sagen.

Angreb med ætsende væsker er stigende over hele Storbritannien.

I 2012 blev der anmeldt 183 angreb. Antallet er siden steget støt hvert eneste år og nåede i 2016 op på 504 angreb, viser en grafik i The Telegraph.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce