0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Overalt i større russiske byer kan man finde restauranter indrettet som i sovjettiden, der for ældre russere står som ’de gode gamle dage’.

Billedrejse: Den russiske sjæl er melankolsk og med en følelse af åndelig lidelse - uden nogen særlig grund

Den franske fotograf Didier Bizet har i mange år rejst rundt i Rusland. I denne fotoserie har han forsøgt at fange den melankoli, der regnes som en af de ingredienser, den russiske folkesjæl er kogt sammen af. Mens Politikens korrespondent i Rusland funderer over, hvordan de egentlig er, de russere?

FOR ABONNENTER

Det blev en af den slags aftener, hvor det at være i Rusland føltes helt ind i marven. På den gode måde. Hjemme hos Galina og hendes familie i en ydmyg, men velholdt lejlighed i udkanten af millionbyen Jekaterinburg ved Uralbjergene.

Et ægte tæppe på væggen over sofaen i dagligstuen. Det fine porcelæn i et vitrineskab. Slægtsbilleder på hylder og vægge, broderier, en enkelt ikon, en turistplakat fra Egypten. Et bedaget tv kørende højlydt på Første Kanal, uden at nogen tog notits af hverken nyhedsudsendelser, et sukkersødt musikshow eller aftenens sovjetiske film fra slutningen af 1970’erne.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden