0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Overalt i større russiske byer kan man finde restauranter indrettet som i sovjettiden, der for ældre russere står som ’de gode gamle dage’.

Billedrejse: Den russiske sjæl er melankolsk og med en følelse af åndelig lidelse - uden nogen særlig grund

Den franske fotograf Didier Bizet har i mange år rejst rundt i Rusland. I denne fotoserie har han forsøgt at fange den melankoli, der regnes som en af de ingredienser, den russiske folkesjæl er kogt sammen af. Mens Politikens korrespondent i Rusland funderer over, hvordan de egentlig er, de russere?

FOR ABONNENTER

Det blev en af den slags aftener, hvor det at være i Rusland føltes helt ind i marven. På den gode måde. Hjemme hos Galina og hendes familie i en ydmyg, men velholdt lejlighed i udkanten af millionbyen Jekaterinburg ved Uralbjergene.

Et ægte tæppe på væggen over sofaen i dagligstuen. Det fine porcelæn i et vitrineskab. Slægtsbilleder på hylder og vægge, broderier, en enkelt ikon, en turistplakat fra Egypten. Et bedaget tv kørende højlydt på Første Kanal, uden at nogen tog notits af hverken nyhedsudsendelser, et sukkersødt musikshow eller aftenens sovjetiske film fra slutningen af 1970’erne.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce