En sølvgrå Sedan kører ind i en gruppe af demonstranter.
Foto: Ryan M. Kelly/AP

En sølvgrå Sedan kører ind i en gruppe af demonstranter.

Internationalt

Køretøj kører ind i demonstranter i amerikansk by

En række demonstranter er blevet påkørt af en bil i den amerikanske by Charlottesville. Hændelsen sker, efter en planlagt demonstration med højrenationalister endte i voldelige optøjer med moddemonstranter. Der er melding om flere tilskadekomne. Mindst én er omkommet, siger borgmester.

Internationalt

Et køretøj er pløjet ind i moddemonstranter under højrenationalisters aktion i den amerikanske by Charlottesville. Det er foreløbig uvist, hvad der er sket med de folk, der er ramt, skriver AP.

Et vidne fortæller, hvordan en sølvgrå Sedan angiveligt skulle have påkørt en bil bagfra, bakket tilbage og så fortsat ind i menneskemængden.

Virginia State Police skriver på Twitter, at hændelsen involverer tre køretøjer, og der er tale om adskillige tilskadekomne.

Påkørslen sker knap to timer efter, der opstod voldelige optøjer mellem højrenationalisterne og moddemonstranterne. Urolighederne fik tidligere i dag Virginias guvenør til at erklære undtagelsestilstand.

Der er tale om en demonstration, som højrenationalister havde planlagt i protest mod en beslutning om at fjerne en statue af sydstatsgeneralen, Robert E. Lee.

Donald Trump har tidligere i dag udtalt sig på Twitter, hvor han fordømmer volden i Charlottesville, og opfordrer amerikanerne til at stå sammen.

Det vides endnu ikke, om der er en sammenhæng mellem optøjerne tidligere og påkørslen.

Ritzau

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce